Sánchez: gran part de la població estarà vacunada durant el primer semestre del 2021

El president assegura que la setmana vinent s'aprovarà "un pla complet de vacunació"

Per

Bolsamania | 20 nov, 2020

Actualitzat : 13:16

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts que ve aprovarà "un pla complet de vacunació". Ha assegurat que "una part molt substancial" de la població estarà "vacunada amb totes les garanties al llarg del primer semestre" de 2021.

D'aquesta manera, Espanya serà "el primer país de la Unió Europea, juntament amb Alemanya, en tenir un pla de vacunació", segons ha destacat el president.

A més, Sánchez ha alertat que "qualsevol eufòria ha de ser compensada per la cautela", però ha detallat que a Espanya li correspondrà un 10% de les dosis de vacunes contractades a nivell europeu i ja està "treballant a ple rendiment" perquè estiguin "disponibles tan aviat com sigui possible". Així, ha apuntat que la Unió Europea ha signat ja tres contractes amb AstraZeneca, Sanofi/GSK, Janssen i BioNTech/Pfizer, per un total de 1.000 milions de dosis ampliables. "És imminent", ha dit, la signatura del contracte amb l'empresa CureVac, i estan molt avançades les negociacions amb Moderna i Novavax, per un total de 400 milions de dosis addicionals.

Aquest dijous a la tarda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja avançava que la setmana vinent estarà disponible el primer esborrany sobre l'estratègia de vacunació del Covid-19. "Segons el que m'han comentat és un document aparentment molt complet i que permetrà tenir una estratègia de vacunació molt correcta, si bé, cal aconseguir que tots els actors involucrats s'empoderin d'ell", deia.

Sánchez també ha dit que Espanya està "en el camí adequat per doblegar la corba" del coronavirus, però assenyala que no cal "relaxar-se" en "un moment tan crític com són el Nadal", que requereix "una resposta específica".

Últimas noticias