Pediatres dels EUA preveuen una onada de nens amb una malaltia greu a causa de la Covid

L'afecció es denomina síndrome inflamatori multisistèmic infantil (MIS-C)

Per

Bolsamania | 16 ago, 2021

Pediatres nord-americans preveuen una onada de nens amb una malaltia rara, greu i de vegades mortal relacionada amb la Covid-19 a mesura que s'acosti la represa de les classes a la tardor, segons informa Bloomberg.

L'afecció, anomenada síndrome inflamatori multisistèmic infantil (MIS-C), es produeix en un petit nombre de nens que han estat exposats al coronavirus. Els nens poden desenvolupar la malaltia encara que no hagin tingut símptomes de Covid, i no són infreqüents les estades d'una setmana a la unitat de cures intensives, continua informant l'agència.

El MIS-C, descobert l'any passat, pot causar estralls en el cor dels nens, així com en els seus sistemes digestiu, nerviós i respiratori. Atès que durant la setmana que va acabar el 5 d'agost els casos de Covid pediàtric es van multiplicar per més de quatre en comparació amb el mes anterior als EUA, els metges veuen un devessall d'aquest trastorn inflamatori en camí.

"Quan entrem en aquesta fase en què potencialment milions de nens estaran infectats amb Covid, per defecte tindrem nombres molt alts de MIS-C", va advertir Allison Eckard, especialista en malalties infeccioses pediàtriques a la Universitat Mèdica de Carolina del Sud. "El percentatge de nens que estan greument malalts quan ingressen és increïble", ha afegit.

El MIS-C sembla ser una reacció excessiva del sistema immunitari a la Covid-19, tot i que encara no es coneix la seva causa exacta. La resposta excessiva pot danyar òrgans i vasos sanguinis. Quan es va observar per primera vegada, l'afecció es va confondre amb la malaltia de Kawasaki, que provoca la inflamació de les parets de les artèries de tot el cos, cosa que de vegades dona lloc a complicacions com aneurismes, segons les autoritats sanitàries nord-americanes.

Últimas noticias