Moderna diu que els EUA podrien autoritzar al desembre la seva vacuna contra la Covid

Si la companyia obté resultats provisionals positius al novembre d'un gran assaig clínic

Per

Bolsamania | 20 oct, 2020

Els EUA podrien autoritzar l'ús d'emergència de la vacuna experimental contra la Covid-19 de Moderna al desembre, si la companyia obté resultats provisionals positius al novembre d'un gran assaig clínic. Així ho ha assegurat el seu president executiu, Stéphane Bancel.

No obstant això, si els resultats provisionals suficients de l'estudi triguen més, l'autorització governamental de la vacuna podria no arribar fins a principis de l'any vinent, ha aclarit durant la conferència anual Tech Live de The Wall Street Journal.

Els comentaris de Bancel suggereixen que el calendari de Moderna no està gaire lluny del de Pfizer, que va dir la setmana passada que espera obtenir l'autorització dels EUA per a l'ús d'emergència de la seva vacuna a la fi de novembre.

Moderna té una de les principals vacunes contra la Covid-19 en desenvolupament, juntament amb la vacuna desenvolupada conjuntament per Pfizer i BioNTech. S'han aturat grans assajos estatunidencs d'altres dues vacunes líders, les de Johnson&Johnson i AstraZeneca, mentre les empreses investiguen malalties inexplicables entre els participants de l'estudi.

La primera anàlisi intermèdia de l'eficàcia de la vacuna es farà quan 53 persones en tot l'estudi contreguin Covid-19 simptomàtic. Si hi ha significativament menys persones vacunades que persones no vacunades entre aquests 53 casos, la companyia pot considerar que els resultats són suficients per demanar una autorització governamental per a un ús més ampli. És probable que aquest primera anàlisi ocorri al novembre, però "és difícil predir exactament quina setmana, perquè depèn dels casos, la quantitat de persones que emmalalteixen", va dir Bancel.

Si la vacuna no demostra una eficàcia suficient a la primera anàlisi intermèdia, l'empresa farà una segona anàlisi quan es detectin 106 casos de Covid-19 simptomàtic. Bancel va dir que això probablement succeiria al desembre, la qual cosa podria retardar qualsevol decisió de la FDA fins a finals de gener o principis de febrer.

Últimas noticias