M'han posat la vacuna d'AstraZeneca: Què faig ara amb la meva segona dosi?

El Ministeri de Sanitat deixa a les mans dels propis ciutadans aquesta decisió

Per

Bolsamania | 24 mai, 2021

AstraZeneca o Pfizer, aquest és el dilema. Els vacunats amb el preparat d'AstraZeneca afronten ara la decisió de rebre la segona dosi d'aquesta vacuna o optar per ser inoculats amb la de Pfizer.

El Ministeri de Sanitat deixa així en mans dels propis ciutadans triar quina vacuna volen rebre en la seva segona dosi. Per defecte, s'inocularà el preparat de Pfizer, però es pot optar pel d'AstraZeneca signant un consentiment.

En aquest, el vacunat deixa clar el seu rebuig a rebre una segona dosi d'una vacuna diferent de la rebuda a la primera, en aquest cas, la Vaxzevria d'AstraZeneca. El document adverteix que, en signar aquest consentiment, s'és coneixedor d'assumir el infreqüent risc de desenvolupar una síndrome de trombosi amb trombocitopènia.

La decisió de poder optar a la segona dosi d'AstraZeneca és possible gràcies a l'aprovació del Comitè de Bioètica, que divendres passat reconeixia que "sembla èticament i legalment recomanable que les persones que rebutgin vacunar amb un esquema heteròleg signin un protocol de consentiment informat específic".

El Comitè de Bioètica es va pronunciar, al seu torn, després que Sanitat canviés el seu criteri davant la pressió de diverses comunitats, que demanaven la possibilitat d'administrar el preparat d'AstraZeneca als que ja n'havien rebut la primera dosi. En un primer moment, el departament liderat ara per Carolina Darias volia imposar la vacuna de Pfizer a aquest segment de la població afectada.

Últimas noticias