L'OMS demana limitar els viatges internacionals malgrat l'"eficàcia" de les vacunes

La incidència supera els 150 nous casos per 100.000 habitants en vuit països de la Unió Europea

Per

Europa Press | 21 mai, 2021

El director regional per a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha assegurat que les vacunes disponibles contra el coronavirus són "eficaces" contra totes les variants del coronavirus, si bé, ha recomanat limitar els viatges internacionals perquè la pandèmia "no ha acabat".

Malgrat que el nombre de contagis s'hi ha reduït fins a un 60% durant l'últim mes, Kluge ha recordat que no és la primera vegada que Europa se situa en aquestes incidències, per la qual cosa ha instat a no cometre els "mateixos errors" del passat i a no ignorar que el coronavirus ha matat 1,2 milions de persones a Europa, l'equivalent a la població de Brussel·les (Bèlgica).

"D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut, en diversos països, hi ha focus de transmissió creixent que podrien evolucionar ràpidament cap a ressorgiments perillosos. De fet, la setmana passada, la incidència de casos va seguir sent alta en vuit països d'Europa, amb més de 150 casos nous per 100.000 habitants. Això vol dir que la pandèmia encara no ha acabat", ha dit.

En aquest sentit, Kluge ha avisat que davant el previsible augment de la mobilitat durant els propers mesos, les interaccions físiques i les reunions puguin conduir a una major transmissió a Europa, el que s'acompanya d'una relaxació de les mesures socials en la majoria dels països.

"Cal redoblar els esforços en matèria de proves i seqüenciació, aïllament, rastreig de contactes, quarantena i vacunació per mantenir el control i garantir que les xifres segueixin un curs descendent", ha afegit.

En aquest sentit, ha rememorat que només el 23% de la població europea ha rebut la vacuna, de les quals només un 11% ha completat la seva immunització. "Encara hem de cobrir certa distància abans que les persones més vulnerables a la regió rebin les seves dosis de vacuna", ha emfatitzat Kluge.

Al mateix temps, i després de destacar que la majoria de les persones a Europa són susceptibles a virus i encara no estan vacunades, cosa que representa una amenaça contínua i una incertesa, ha insistit en la importància de seguir actuant amb "cautela i repensar" o evitar els viatges internacionals.

"Totes les vacunes responen i són eficaces a les variants conegudes fins al moment, però aquestes variants també es poden controlar de la mateixa manera: amb mesures de distanciament social i de salut pública", ha emfatitzat l'expert, per detallar que la vacunació entre els majors de 80 anys a Europa és ara del 75%.

Últimas noticias