Els britànics poden seguir viatjant a Espanya sense quarantena al seu retorn

El Regne Unit manté el nostre país fora de la llista vermella, però el manté a la ambre

Per

Europa Press | 04 ago, 2021

Els turistes britànics vacunats poden seguir viatjant a Espanya sense haver de fer quarantena al seu retorn, segons ha avançat aquest dimecres el rotatiu britànic The Times. El nostre país es manté així fora de la llista vermella britànica, que el manté en la ambre.

Aquesta decisió té lloc després que durant les últimes setmanes s'hagi especulat sobre el possible avanç del nostre país cap al ambre plus i fins i tot el vermell pel fort repunt de contagis i la possible propagació de la variant beta.

Aquesta mesura podria suposar un nou cop a la temporada turística al sud d'Europa, a causa de la cancel·lació de milers de viatges previstos a l'agost. A això se sumaria el retorn de gairebé un milió de turistes britànics que ja es troben a l'estranger.

La normativa del primer ministre Boris Johnson ha provocat que milers de britànics que en altres estius buscaven el sol espanyol s'hagin decidit aquest any per noves destinacions turístiques a Europa i fins i tot per quedar-se al seu propi país.

La llista 'ambre plus' va ser creada expressament per a França al passat mes de juny i és una qualificació intermèdia en el termòmetre de risc que utilitza Regne Unit per prendre decisions enfront del virus.

Actualment Espanya està en ambre; l'únic país que es troba en 'ambar plus' és França, que és el pas previ a estar a la llista vermella. Si Espanya finalment escala un lloc al semàfor de risc de la Covid del Regne Unit llavors els viatgers procedents del nostre país estiguin o no vacunats haurien de guardar quarantena a la seva arribada a l'illa.

D'acord amb les normes actuals que es revisaran dijous, els viatgers amb doble vacunació poden viatjar al Regne Unit sense passar la quarantena des dels països classificats com 'ambre' segons la seva metodologia de semàfor que avalua el risc de COVID-19.

Però els que tornin dels països de la llista vermella (el nivell de risc més greu) hauran de pagar 1.750 lliures (2.436 dòlars) per passar 10 dies en un hotel.

Segons The Times, el govern britànic comunicarà matí que Espanya estarà en ambre, cosa que permetrà als que tenen la pauta completa de vacunació evitar la quarantena en tornar al Regne Unit tot i que sí que hauran de fer els que no estan immunitzats.

A més, tots els passatgers (els vacunats i els que no) s'han de sotmetre a un test de COVID al segon dia d'entrar al Regne Unit, mentre que els no immunitzats estan obligats a fer-se un test addicional (al vuitè dia).

S'espera que diversos països com Àustria, República Txeca, Eslovàquia, Eslovènia, Romania i Polònia entrin matí a la llista verda.

Últimas noticias