Biden enviarà a l'estranger 20 milions de vacunes de Pfizer, Moderna i J&J

"Els EUA mai estarà fora de perill mentre la resta del món no estigui vacunat"

Per

Bolsamania | 18 mai, 2021

El president dels EUA, Joe Biden, ha anunciat que el seu país enviarà 20 milions de dosis de les vacunes contra la Covid-19 a l'estranger a finals de juny. Donarà vials dels compostos elaborats per Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson perquè, segons ha dit, "els Estats Units mai estarà fora de perill mentre la resta del món no estigui vacunat".

Es tracta de la primera donació de vacunes contra el coronavirus que farà el país. Són fàrmacs que han estat aprovats per l'Administració de Medicaments i Aliments (FDA, per les sigles en anglès) per a ús domèstic. Però a més, Washington s'ha compromès a repartir fins a 60 milions de dosis de la vacuna d'AstraZeneca, encara pendents de rebre l'aprovació de les autoritats sanitàries nord-americanes.

La decisió de l'Administració Biden s'emmarca en la millora de la situació que s'ha produït al país, segons recull El País. I és que els contagis han disminuït considerablement als 50 Estats per primera vegada des que va començar la pandèmia. "No puc prometre que això continuarà així. Sabem que hi haurà avenços i retrocessos, i sabem que poden ocórrer molts brots", ha advertit el president, tot i que reconeix que ara mateix les xifres són positives.

Com ha recordat, el 60% dels nord-americans ja ha rebut almenys una injecció i almenys 120 milions estan completament vacunats. Així, amb els contagis i morts en caiguda, el president vol enfocar ara els seus esforços en ajudar els territoris que estan lluny d'haver controlat la pandèmia, com l'Índia i el Brasil.

Per això Biden ha encarregat Jeff Zients, coordinador del coronavirus de la Casa Blanca, que coordini aquesta tramesa de vacunes. Zients treballarà amb Gayle Smith, al front de la "diplomàcia de la vacuna" al Departament d'Estat i amb el Consell de Seguretat Nacional, entre altres agències governamentals, per procedir a la donació anunciada pel demòcrata.

PRESSIONS ALS EUA

Els EUA han decidit donar aquests fàrmacs una vegada que la situació sembla controlada al país. Diversos organismes internacionals fa mesos que estan pressionant perquè Washington doni part de les seves vacunes sobrants als països on la pandèmia està descontrolada o no compten amb vacunes suficients per protegir la seva població, com han fet altres països, entre ells Espanya.

Allà la situació ha millorat fins al punt que fa uns dies el CDC (Centre de Prevenció i Control de Malalties, per les seves sigles en anglès) va marcar un punt d'inflexió en autoritzar a totes aquelles persones que hagin completat el procés de vacunació contra la Covid a prescindir de la mascareta tant a l'aire lliure com en llocs tancats, i no complir amb la recomanació de guardar la distància de física, fins i tot quan es trobin entre multituds.

Últimas noticias