Alemanya interromp la desescalada després de l'augment de casos de Covid

Estén les restriccions fins al pròxim 18 d'abril

Per

Bolsamania | 23 mar, 2021

Alemanya ha decidit interrompre els seus plans de desescalada després d'un augment dels contagis de Covid-19. La incidència acumulada era aquest dilluns de 107,3 casos per 100.000 habitants.

Segons informa Efe, la cancellera Angela Merkel i els 16 estats federats han acordat estendre les restriccions fins al 18 d'abril. També es limitaran els contactes interpersonals a una persona no convivent de cara a la Setmana Santa.

"Per això, l'1 i 3 d'abril es decreten com a dies de descans per una vegada, amb grans restriccions als contactes i prohibició de reunions de l'1 al 5 d'abril, un període de descans prolongat durant la Setmana Santa", ha informat Angela Merkel.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) està preocupada per l'augment de casos a la setmana passada després de sis setmanes de descens. Les noves variants semblen estar darrere del repunt. L'OMS també es mostra molt crítica amb la política d'acumulació de vacunes per part dels països més rics.

"La bretxa entre la quantitat de vacunes administrades als països rics i la quantitat de vacunes administrades a través de COVAX creix i es torna més grotesca cada dia", ha declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS.

"Els països més pobres del món es pregunten si els països rics realment volen dir el que diuen quan parlen de solidaritat", afegeix.

Últimas noticias