Técnicas Reunidas s'enfonsa després de perdre 164 milions i demanar rescat a la SEPI

El benefici net ajustat es va situar en 9,4 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 85%

Per

Europa Press | 30 jul, 2021

Técnicas Reunidas va anotar unes pèrdues netes de 164 milions d'euros durant els sis primers mesos d'aquest any, davant el benefici de 14,1 milions d'euros registrat durant el mateix període de 2020, segons ha informat aquest divendres el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, ha anunciat que s'ha acollit al Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques de la SEPI, entitat pública de la qual rebrà 290 milions d'euros en préstecs. Les accions de la companyia es desplomen aquest divendres al voltant d'un 18%.

Així mateix, el benefici net ajustat es va situar en 9,4 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 85% respecte als sis primers mesos de 2020.

Així mateix, la cartera al final del primer semestre d'aquest any va arribar als 9.030 milions d'euros, un 11% menys. Incloent-hi alguns projectes que han estat adjudicats després del tancament del semestre, la cartera acumulada fins a la data arribaria als 10.100 milions, el mateix valor assolit al final del primer trimestre del 2020.

Les vendes totals van arribar als 1.422.000 durant el primer semestre, amb una disminució del 33% enfront d'un any abans, a causa principalment de la reprogramació d'alguns projectes importants durant l'any 2020, sol·licitats pels clients per adaptar els seus nivells d'inversió a l'entorn de la Covid; així com una execució més lenta per la complexitat de treballar a l'entorn pandèmic, empitjorat durant el segon trimestre per les noves variants de la Covid, que han afectat especialment als països on l'empresa té els seus projectes en execució.

El resultat net d'explotació (Ebit) ajustat es va situar als 43,5 milions d'euros durant el primer semestre del 2021, un 45% inferior al de fa un any.

"La pandèmia ha estat més llarga del que ningú esperava fa un any i l'impacte molt més profund. Els danys soferts per Técnicas Reunidas s'han generat per diferents vies. D'una banda, hem tingut obstacles en la gestió de les nostres operacions que han fet molt difícil i costós avançar en els projectes en execució. d'altra banda, hem hagut de reprogramar grans projectes que representen més del 50% de la nostra cartera, amb la consegüent inactivitat temporal dels recursos preparats per abordar-los", ha explicat el president de Técnicas Reunidas, Juan Lladó.

Malgrat això, ha afirmat que "ja hi ha raons per ser més optimistes". En aquest sentit, segons ha assenyalat, la companyia manté una cartera de projectes potencials de 50.000 milions d'euros i, aquest any ja ha aconseguit més de 2.900 milions d'euros en adjudicacions. "I encara tenim més de 6.000 milions d'euros en ofertes en les quals estem ben posicionats i que s'adjudicaran durant els propers mesos", ha conclòs.

RESCAT A LA SEPI

La companyia d'enginyeria ha revelat que va iniciar el procés per accedir al Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques de la SEPI durant el segon trimestre del l'any i que ja ha acordat la quantia a la qual podrà accedir.

Es tracta de 290 milions d'euros disposats en dos trams, un de 150 milions en forma de préstec participatiu per compensar l'impacte de la pandèmia sobre els fons propis, i un altre préstec ordinari de 140 milions destinat a compensar l'allargament dels terminis d'execució dels seus projectes en marxa, afectats també per la crisi sanitària.

Els dos préstecs tindrien una durada de quatre anys, amb la possibilitat de ser amortitzats anticipadament, i s'espera que el seu desemborsament es produeixi durant el quart trimestre del present any.

Últimas noticias