Target guanya un 5,8% menys i manté les vendes estables en un "entorn desafiador"

La minorista ha registrat un benefici net de 950 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 17 mai, 2023

Target ha presentat els resultats empresarials del primer trimestre del 2023, un període durant el qual la minorista ha registrat un benefici net de 950 milions de dòlars, un 5,8% menys que els 1.009 milions de dòlars del mateix lapse de temps de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,05 dòlars en comparació amb els 2,16 dòlars per títol fins a l'abril del 2022, encara que per sobre dels 1,76 dòlars per acció esperats pel consens.

Els ingressos de la companyia de Minneapolis han arribat als 25.322 milions de dòlars, un 0,6% que els 25.170 milions de dòlars del primer trimestre de l'exercici anterior i han superat, novament, les estimacions de 25.290 milions de dòlars del mercat.

Les vendes comparables, una mètrica minorista clau, s'han mantingut estables els primers mesos de l'any en comparació amb el mateix període del 2022, i són el reflex d'un creixement de les vendes en botigues comparables del 0,7% i una disminució de les vendes digitals comparables (3,4%).

L'inventari al final del primer trimestre ha estat un 16% més baix que l'any passat, cosa que reflecteix una reducció de més del 25% en categories discrecionals.

"Vam començar l'any amb els ulls posats sobre els desafiaments que enfronten els consumidors i estàvem decidits a construir sobre la confiança que hem establert amb els nostres hostes. Es requereix agilitat i la capacitat de flexionar la nostra cartera de múltiples categories a mesura que ens inclinem cap al valor i les categories de productes que els nostres hostes més necessiten en aquest moment”, ha assenyalat Brian Cornell, president i conseller delegat de Target Corporation.

Per a la resta de l'any, la minorista ha mantingut la seva perspectiva i espera que les vendes comparables oscil·lin entre una disminució d'un dígit baix fins a un augment d'un dígit baix, així com que els seus guanys ajustats per acció per a tot l'any se situïn entre 7,75 dòlars i 8,75 dòlars per títol.

Target també ha comunicat que ha pagat dividends per 497 milions de dòlars al primer trimestre, en comparació amb els 424 milions de dòlars de l'any passat, xifra que reflecteix un augment del 20,0% en el dividend per acció, parcialment compensat per una disminució al recompte mitjà d'accions.

Últimas noticias