Repsol cau malgrat uns resultats que "superen amb escreix" el que s'esperava

Els experts destaquen la fortalesa dels comptes del primer trimestre de l'any

Per

Bolsamania | 27 abr, 2023

Repsol és el pitjor valor de l'IBEX aquest dijous i, tot i això, els experts destaquen que els resultats del primer trimestre publicades avui han "superat amb escreix el que s'esperava" i són "molt bons".

"Ha superat les estimacions del consens en totes les línies de negoci", comenten des de Renta 4, malgrat el pagament d'extraordinaris durant el trimestre per valor de 442 milions, procedents del tancament del procés judicial de Maxus, i per l'impost temporal especial a energètiques aprovat pel govern d'Espanya (suma -807 milions). Això parcialment compensats per reversió de deterioraments (+361 milions d'euros).

"Malgrat que el mercat està recollint negativament els resultats, pensem que una possible revisió a l'alça dels objectius del pla estratègic i el bon exercici de les diferents divisions haurien de donar suport a la cotització", afirmen aquests experts.

Repsol va guanyar 1.112 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, un 20% menys, en un context que la companyia ha reconegut que ha estat carregat d'incerteses i marcat per la volatilitat dels mercats. La petroliera ha aconseguit resultats positius en totes les seves àrees de negoci, tot i que el resultat a Exploració i Producció va caure fins als 474 milions (257 milions inferior) a causa del "considerable descens del preu dels hidrocarburs".

Renta 4 també destaca la forta reducció del deute net fins als 880 milions, així com l'aprovació d'una nova reducció de 50 milions d'accions del capital.

"MOLT BONS"

Des de Sabadell remarquen que els resultats han estat "molt bons", amb un benefici després d'impostos ajustat de 1.891 milions enfront dels 1501 milions esperats pel consens.

Per divisions, Upstream (Exploració i Producció) també supera l'estimació, que se situava als 454 milions.

"Sorprèn positivament a l'alça l'àrea Industrial, amb un benefici després d'impostos de 1.279 (enfront dels 236 milions del primer trimestre del 2022 i els 1.000 milions previstos pel consens) per la millora del marge de refinació", conclouen des de Banc Sabadell.

Últimas noticias