NH retalla les pèrdues fins als 36 milions d'euros al primer trimestre

Els ingressos pugen un 74,2% durant el període

Per

Bolsamania | 08 mai, 2023

NH Hotel ha presentat aquest dilluns els resultats del primer trimestre, durant el qual ha aconseguit retallar les pèrdues fins als 36 milions d'euros. Aquesta xifra suposa una millora de 40,9 milions en comparació amb els números vermells de 76,9 milions registrats entre gener i març del 2022, un trimestre afectat per la variant òmicron de la Covid.

Els ingressos del període han assolit els 407 milions d'euros, xifra que representa un augment del 74,2% respecte al mateix trimestre de l'exercici precedent. Ho ha aconseguit gràcies a la reactivació del sector turístic registrada des de l'abril del 2022 i per la recuperació del client de negocis, tendència que espera que continuï durant els propers mesos, recolzada sobre “la forta demanda existent per a la primera part de l'any i les bones previsions operatives". De fet, NH destaca que l'evolució dels ingressos va ser "especialment positiva" als països del Sud d'Europa.

Per part seva, el resultat brut d'explotació (Ebitda) ha millorat fins als 58,8 milions d'euros. "L'estacionalitat del negoci fa que el primer trimestre de l'any sigui el més feble", i per això els resultats del benefici, encara que "l'augment sostingut d'ingressos i la disciplina en el control de costos operatius són prioritàries per compensar la persistent pressió inflacionària", ha destacat la cadena hotelera.

El deute financer net pujava al tancament del març fins als 340 milions d'euros, xifra que suposa un augment de 33 milions d'euros, a causa de l'estacionalitat del període i de les inversions de CapEx per 23 milions d'euros realitzades el primer trimestre de l'any.

MILLORA DE PREUS I OCUPACIÓ

Així mateix, la tarifa mitjana diària (ADR) va pujar des dels 90 euros del primer trimestre del 2022 fins a 115 euros al mateix trimestre d'aquest any. L'evolució va ser a l'alça mes a mes, des dels 105 euros per nit de gener fins als 115 euros de febrer i 122 euros per nit de març. La progressió va seguir a l'abril, que va tancar amb un ADR proper als 140 euros.

La tendència de l'ocupació també va ser positiva i va assolir un 59,7% al primer trimestre d'aquest any. Al mes de març va assolir el 67% i va ser superior al 70% al mes d'abril. Aquest nivell d'activitat va ser més gran al sud d'Europa, on s'acosta a nivells del 2019.

Espanya va obtenir una ocupació mitjana del 68% durant el trimestre, la més gran de tot el grup, amb un ADR de 113 euros per nit. A Itàlia i als països del Benelux, l'ocupació mitjana va ser respectivament del 58% i del 53%, amb el mateix ADR de 135 euros en ambdós casos. A Europa Central, l'ocupació va ser del 56% i l'ADR, de 105 euros. Als països de Llatinoamèrica l'ocupació va ser del 65% i la tarifa mitjana diària de 80 euros.

Finalment, l'ingrés mitjà per habitació disponible i nit (RevPar) es va situar en 68 euros, enfront dels 36 euros del mateix trimestre de fa un any. En termes comparables, entre el gener i el març d'aquest any, el RevPar va créixer un 9% respecte al mateix període del 2019.

Últimas noticias