Naturgy guanya un 58,6% més al setembre gràcies a plusvàlues de 187 milions

La companyia remarca que no ha recuperat nivells prepandèmia

Per

Bolsamania | 10 nov, 2021

Naturgy va obtenir un benefici net a finals de setembre de 777 milions d'euros enfront dels 490 milions de fa un any, xifra que suposa un increment del 58,6%. Aquests resultats inclouen plusvàlues netes per 187 milions d'euros, generades per les desinversions del negoci elèctric a Xile i la participació en UFGas a Egipte.

L'energètica ha subratllat que, encara que aquests comptes "demostren recuperació", no arriben als nivells prepandèmia de l'exercici 2019. Així mateix, ha dit que afronta un exercici "marcat per la volatilitat als mercats internacionals i la incertesa reguladora".

L'EBITDA reportat durant el període va ser de 2.560 milions d'euros, -1,2% respecte al mateix període del 2020 i un 17% inferior al del 2019, sense recuperar els nivells previs a la pandèmia. L'EBITDA ordinari va ser de 2.990 milions, un 6% superior a l del 2020 i un 6% inferior al del 2019.

Per àrees de negoci, el 40% de l'EBITDA correspon a Xarxes Espanya, un 20% a xarxes Llatinoamèrica, un 25% a Gestió de l'Energia, un 8% a Comercialització i un 7% a Renovables.

La companyia ha dit que, malgrat la volatilitat del context energètic internacional, preveu tancar l'exercici 2021 amb un EBITDA entre 3.800 i 3.900 milions d'euros.

Fins al setembre, Naturgy ha experimentat una recuperació de la demanda i una "lleu" expansió dels seus marges de gas als seus mercats internacionals de caràcter transitori conseqüència de la seva volatilitat, segons ha detallat. Aquests efectes han estat contrarestats per una pressió baixista als marges de subministrament d'electricitat a causa de l'increment dels preus del pool elèctric a Espanya, ha explicat.

El deute net al setembre se situa als 11.400 milions d'euros, un 16% inferior al tancament del 2020. Les inversions van assolir els 900 milions d'euros, centrades fonamentalment en els negocis de generació renovable i d'infraestructures de xarxes de distribució d'energia.

Naturgy ha aprofitat aquests comptes per reafirmar el dividend anunciat en el marc del Pla Estratègic 2021-2025 i sobre el qual es va parlar tant en el procés de l'OPA parcial llançada pel fons IFM. Així, ha subratllat que, "tal com es recull al Pla Estratègic, la companyia abonarà un segon dividend a compte el proper 15 de novembre de 0,40 euros per acció, íntegrament pagador en efectiu, complint així amb el seu compromís de retribució amb els accionistes".

“La nostra companyia sempre ha estat transparent i ha complert als seus accionistes. Hem anunciat el pagament del segon dividend a compte tal com està recollit al nostre full de ruta”, ha remarcat el seu president, Francisco Reynés.

"CONJUNTURAL VOLÀTIL"

Naturgy reconeix a la nota dels seus resultats que l'increment de preus de l'electricitat a Espanya dels últims mesos ha estat protagonista i "valora positivament" la decisió del Govern respecte a l'exclusió de minoració dels contractes d'electricitat a preu fix ia termini. "Això contribueix a donar estabilitat i visibilitat als generadors i consumidors, i especialment als clients industrials potencialment afectats per les incerteses reguladores de les últimes setmanes. Els aclariments governamentals mantenen els incentius a la contractació a termini com a estratègia per mitigar la volatilitat actual del pool", subratlla.

Pel que fa al mercat del gas a Espanya, la companyia ha dit que espera "un tractament fiscal no discriminatori respecte a l'elèctric per a tots els seus clients i així poder mantenir l'equilibri territorial i evitar discriminacions en comunitats autònomes de zones més fredes amb més consum energètic".

Últimas noticias