H&M guanya un 130% més al semestre i llança un pla de recompra d'accions

Les vendes augmenten un 19,7%, fins als 9.700 milions

Per

Bolsamania | 29 jun, 2022

H&M va obtenir un benefici net al primer semestre del seu exercici fiscal (de l'1 de desembre de 2021 al 31 de maig de 2022) de 3.899 milions de corones sueques (365 milions d'euros), xifra que representa una millora del 130% respecte al resultat obtingut durant el mateix període de l'exercici previ. Les vendes van assolir els 103.670 milions de corones sueques (9.700 milions d'euros), amb un augment del 19,7%.

La companyia sueca ha anunciat també aquest dimecres un programa de recompra d'accions per un total de 3.000 milions de corones sueques (281 milions d'euros) durant el període fins a la Junta General d'Accionistes del 2023. L'objectiu de les compres és distribuir l'excedent de liquiditat i ajustar així l'estructura de capital d'H&M, reduint-ne el capital. Per tant, el consell d'administració té la intenció de proposar a la junta la cancel·lació de les accions recomprades. Està previst que la reducció del capital social es cobreixi amb la corresponent ampliació de capital alliberada, de manera que es restableixi el nivell de capital social.

Durant el segon trimestre fiscal (de l'1 de març del 2022 al 31 de maig del 2022), el benefici net d'H&M va créixer un 33%, fins als 3.682 milions de corones (345 milions d'euros), mentre que les vendes netes de la companyia van assolir els 54.504 milions de corones (5.108 milions d'euros), un 17,2% més.

"L'augment de les vendes del grup H&M al trimestre és el resultat de la bona acollida de les col·leccions, amb un increment de les vendes a preu complet i una reducció de les rebaixes. Amb una oferta al client ben posicionada, combinada amb canals de venda físics i digitals que es reforcen mútuament, estem plenament centrats a satisfer les expectatives cada vegada més grans dels clients d'una moda assequible i sostenible”, ha declarat Helena Helmersson, consellera delegada.

L'executiva ha advertit que, malgrat que semblen haver acabat la majoria de restriccions associades amb la pandèmia, encara queden molts desafiaments, com la persistència d'interrupcions i retards a la cadena de subministrament, així com una inflació substancial, a més de la guerra a Ucraïna i les seves conseqüències.

En aquest sentit, H&M espera que les vendes al mes de juny disminueixin un 6% en moneda local en comparació amb el juny del 2021. L'activitat a Rússia, Bielorússia i Ucraïna, actualment suspesa pel conflicte bèl·lic, representa 5 punts percentuals del descens. "La xifra del juny s'ha de considerar a la llum d'una base de comparació molt forta el juny del 2021, un augment del 24%, mentre que el juliol i l'agost van augmentar un 6%", ha precisat la tèxtil en un comunicat.

H&M ha subratllat igualment que està accelerant la seva expansió a l'Amèrica Llatina, i ha destacat que s'han signat un gran nombre de contractes d'arrendament per a noves botigues.

Últimas noticias