Elecnor guanya un 4,1% menys fins a març per l'impacte del brot

Segons ha comunicat a la CNMV

Per

Bolsamania | 08 mai, 2020

Elecnor ha guanyat un 4,1% menys fins a març per l'impacte del coronavirus sobre els seus comptes. Malgrat tot, l'empresa defensa que s'han vist compensats gràcies a la diversificació geogràfica del seu negoci.

Els efectes d'aquesta crisi seran desiguals per als dos negocis que componen el grup. La societat confia que "l'impacte sobre el Negoci Concessional serà limitat perquè el gruix dels actius es troba en operació".

Els actius en fase de construcció podrien sofrir retards que no es preveu que afectin significativament la rendibilitat esperada. Per part seva, el Negoci d'Infraestructures desenvolupa un ampli ventall d'activitats que es veuran afectades en diferent mesura. Moltes d'aquestes activitats són considerades de caràcter essencial, per la qual cosa s'espera que es vegin afectades en un grau inferior.

A 31 de març, les vendes consolidades d'Elecnor se situaven en 486,1 milions d'euros (498,7 milions del mateix període de l'exercici anterior). D'aquesta xifra, el mercat interior en suposa un 55% (49% el mateix període de l'any passat), i l'internacional un 45% (51% el mateix període de l'any passat), pel fet que la posada en marxa dels principals projectes que el Grup executarà a l'exterior es produirà durant els pròxims mesos de l'exercici.

En aquesta Xifra de Vendes, corresponen al Negoci d'Infraestructures el 93%, mentre que l'altre 7% correspon al Negoci Concessional. Aquest desglossament és similar al del mateix període de l'exercici anterior (92% d'Infraestructures i 8% Concessional).

La cartera de contractes signats pendents d'executar a 31/03/20, i l'execució dels quals està prevista durant els pròxims 12 mesos, ascendeix a 2.713 milions d'euros (2.223 milions d'euros al tancament de 2019). D'aquesta xifra de cartera, un 78% correspon al mercat internacional, uns 2.128 milions d'euros, i un 22% correspon al mercat nacional, arribant als 585 milions d'euros. La contractació nacional s'ha vist incrementada pels parcs fotovoltaics promoguts per Tramperase (Grup Repsol) i la internacional, perquè s'han signat importants contractes al Brasil, Angola i els Estats Units.

Últimas noticias