El benefici d'Inditex puja un 54% al primer trimestre fiscal, fins als 1.168 milions

Les vendes de la tèxtil van créixer un 13%, fins als 7.611 milions

Per

Bolsamania | 07 jun, 2023

El benefici net de la tèxtil Inditex va pujar un 54% al primer trimestre fiscal (de l'1 de febrer del 2023 al 30 d'abril del 2023), fins als 1.168 milions d'euros. La companyia subratlla que durant aquest període ha continuat amb el seu "fort exercici operatiu, basat en la creativitat dels seus equips i la bona execució del seu model de negoci integrat de botiga i en línia".

Les col·leccions Primavera/Estiu han estat "molt ben rebudes pels clients", ha dit Inditex en un comunicat. Les vendes van créixer un 13% al primer trimestre fiscal, fins als 7.611 milions, amb una evolució que ha qualificat de "molt satisfactòria" tant a botiga com en línia. A més, ha subratllat que les vendes han estat positives a totes les àrees geogràfiques i en tots els formats. La venda a tipus de canvi constant ha pujat un 15%.

El marge brut va créixer un 14%, fins als 4.603 milions d'euros i es va situar al 60,5% (+34 punts bàsics respecte al primer trimestre del 2022).

Les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 4 de juny han crescut un 16%

Inditex ha destacat que totes les línies de despesa han evolucionat favorablement, amb un increment de les despeses operatives del 13%, per sota del creixement de les vendes, ha apuntat.

El resultat operatiu (EBITDA) va créixer un 14%, fins als 2.195 milions. Per part seva, l'EBIT va augmentar un 43%, fins als 1.483 milions, i el benefici abans d'impostos va créixer un 52%, fins als 1.505 milions.

A causa d'aquest fort exercici operatiu durant el període i de la normalització en les condicions de la cadena de subministrament, l'inventari va pujar un 5% el 30 d'abril del 2023.

GENERACIÓ DE CAIXA I DIVIDENT

La generació de caixa ha crescut de manera destacada, ha remarcat la tèxtil. La caixa neta s'ha incrementat un 14%, fins als 10.508 milions d'euros.

Tal com es va aprovar el mes de març passat, el Consell d'Administració proposarà a la Junta General d'Accionistes l'aprovació d'un dividend d'1,20 euros per acció a càrrec dels resultats de l'exercici 2022. El dividend es compon de dos pagaments iguals de 0,60 euros per acció: el primer es va abonar el 2 de maig d'aquest any i el segon es realitzarà el 2 de novembre de 2023.

PERSPECTIVES: "GRANS OPORTUNITATS DE CREIXEMENT"

Inditex ha afirmat que continua veient "grans oportunitats de creixement". Les prioritats de la companyia són millorar de manera continuada la seva proposta de moda; optimitzar l'experiència de client; incrementar el focus en sostenibilitat; i preservar el talent i el compromís de la gent. Donar prioritat a aquestes àrees impulsarà el creixement a llarg termini, ha dit la tèxtil. Per portar el seu model de negoci al següent nivell i ampliar encara més la seva diferenciació, Inditex està desenvolupant diferents iniciatives a totes les àrees clau per als propers anys.

Com és habitual, Inditex ha avançat dades del segon trimestre. Les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 4 de juny del 2023 han crescut un 16% sobre el mateix període del 2022.

El 2023 Inditex espera un marge brut estable (+/-50 punts bàsics). Durant aquest exercici s'han planificat inversions per incrementar la capacitat operativa, obtenir eficiències i augmentar la diferenciació fins al nivell següent. Estima una inversió ordinària al voltant de 1.600 milions d'euros el 2023.

JUNTA L'11 DE JULIOL

La Junta General Ordinària d'Accionistes se celebrarà al domicili social d'Inditex l'11 de juliol del 2023.

Emilio Saracho Rodríguez de Torres deixarà el seu lloc com a conseller d'Inditex una vegada que expiri el seu mandat a la propera Junta. Inditex ha agraït la seva contribució important al Consell.

El Consell d'Administració ha acordat proposar a la Junta General d'Accionistes que el nombre de membres del Consell quedi fixat en 10.

Últimas noticias