Ebro Foods obté un benefici un 35,7% superior el 2020 i paga un dividend històric

Les vendes creixen més d'un 15% per la bona evolució del seu negoci durant la pandèmia

Per

Bolsamania | 25 feb, 2021

Ebro Foods va registrar un benefici net de 192.400.000 d'euros el 2020, una xifra un 35,7% superior a la que va assolir l'any anterior, segons ha comunicat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Durant aquest any, les seves vendes van créixer un 15,1% per la bona evolució del seu negoci durant la pandèmia.

En concret, la multinacional ha destacat que la "solidesa" del grup ha permès generar un "resultat excepcional" el 2020, durant el qual s'ha aconseguit mantenir l'ocupació i no ha hagut de sol·licitar cap ajuda governamental, a més de superar un increment de costos de matèries primeres de 60 milions d'euros.

El volum de negoci de l'empresa es va elevar un 15,1%, fins als 3.237 milions d'euros, gràcies al bon comportament de tots els negocis durant la pandèmia i l'encertada organització de la producció per atendre els pics de demanda. El resultat brut d'explotació (EBITDA) ajustat es va incrementar en un 27%, fins als 435 milions d'euros, enfront dels 342.700.000 d'euros registrats el 2019.

Després d'un important repartiment de dividends, un d'ordinari per valor de 87 milions d'euros i un d'extraordinari, per 298.500.000 d'euros, el deute net del grup es redueix en 49 milions d'euros respecte a l'any anterior i se situa als 951 milions d'euros. Aquesta xifra recull també les inversions en CAPEX, 119 milions d'euros i la desinversió de part del negoci de pasta seca als Estats Units, que ha reportat un ingrés de 195 milions d'euros. Ebro ha assenyalat que ha realitzat una forta inversió, que supera els 21 milions d'euros, per a la prevenció i mesures 'covid' al grup.

S'ELEVEN LES VENDES D'ARRÒS I PASTA

Per línies de negoci, l'àrea d'arròs va tancar el 2020 amb unes vendes de 1.817,6 milions d'euros, un 16,1% més, mentre que l'EBITDA ajustat es va situar als 235,8 milions d'euros, un 22,6% més. La companyia ha explicat que la por del desproveïment i els confinaments derivats de les successives onades del coronavirus han tingut un efecte positiu en l'evolució de les marques, que han registrat creixements al 18%. A més, ha destacat el bon comportament de Tilda que, durant el seu primer any complet al grup, ha superat totes les expectatives.

Pel que fa a l'àrea de pasta, les vendes van créixer un 14,5%, fins a arribar als 1.502 milions d'euros, mentre que l'EBITDA ajustat es va elevar el 31,5%, fins als 213.500.000 d'euros. Ebro ha assenyalat, que a l'igual que en l'arròs, l'increment de les vendes es deu a l'augment de la demanda per la pandèmia, que ha pogut atendre amb "solvència". No obstant això, ha indicat que l'actual context de guerra de preus a Europa està obligant la companyia a realitzar un "major esforç inversor", perquè aquestes categories nínxol recuperin novament el seu lloc en el lineal.

ADVERTEIX D'UN "COMPLICAT" 2021

Ebro ha indicat que 2020 ha estat un any "summament complex" per l'aparició del coronavirus, però durant el qual ha estat capaç de reaccionar de manera immediata al sobrevingut impacte de la pandèmia i continuar amb el desenvolupament de la seva estratègia empresarial, collint uns resultats "excepcionals".

Uns bons resultats que li han permès distribuir un dividend històric, entre ordinari i extraordinari, per valor de 386 milions d'euros amb l'objectiu d'"acompanyar i donar suport" als seus accionistes en un context "econòmic summament difícil".

D'aquesta manera, Ebro afronta un 2021 que qualifica de "complicat" per la incertesa en l'evolució de la pandèmia, l'alta inflació en nolis i matèries primeres, la presència d'un consumidor més empobrit i fatigat per la prolongació de la pandèmia, la pressió de la distribució, la tornada de les promocions i la reactivació del marc competitiu. No obstant això, la multinacional, davant aquest escenari de complexitat, confia en la "solidesa i la fortalesa" que ja ha mostrat el seu model en altres circumstàncies adverses.

Últimas noticias