Citi cau a la borsa després de registrar una caiguda del 21% del benefici fins als 2.513 milions

Les xifres del banc dirigit per Jane Fraser milloren les expectatives del consens

Per

Bolsamania | 13 gen, 2023

Actualitzat : 15:56

El banc nord-americà Citi ha tancat el quart trimestre del 2022 amb una caiguda del benefici del 21%. Així, els guanys del banc novaiorquès s'han reduït des dels 3.173 milions de dòlars fins als 2.513 milions aconseguits durant els últims tres mesos. En comparació amb el trimestre anterior, la caiguda del benefici és del 28% (3.479 milions).

En el conjunt del 2022, la caiguda del benefici puja al 32%. Durant els dotze últims mesos, Citi ha guanyat 14.845 milions de dòlars, mentre que entre el gener i el desembre del 2021 la xifra va pujar fins als 21.952 milions.

Després de conèixer aquestes xifres, la companyia està caient amb força a la borsa. Citi retrocedeix per sobre de l'1% en aquests moments, tot i que ha arribat a caure a prop d'un 4%. L'últim any, el valor va perdre més del 25% als mercats.

La consellera delegada de Citi, Jane Fraser, ha recalcat que un dels “principals objectius” del 2022 era “posar en marxa un pla estratègic dissenyat per crear valor a llarg termini per als nostres accionistes i estic satisfeta amb els importants avenços que ja hem realitzat en termes de transformació, simplificació i reforç dels nostres cinc negocis interconnectats, alguns dels quals han donat excel·lents resultats aquest trimestre”.

Els ingressos van augmentar un 6% en taxa interanual, passant dels 17.017 milions de dòlars fins als 18.006 milions, tot i que han caigut un 3% respecte als 18.508 milions de dòlars aconseguits entre el juliol i el setembre. El 2022, les vendes van augmentar un 5% des dels 71.884 milions fins als 75.338 milions de dòlars.

Per la seva banda, el cost total del crèdit es va situar en els 1.845 milions de dòlars enfront dels -465 milions de fa un any; en comparació amb el trimestre passat, aquesta magnitud ha augmentat un 35% des dels 1.365 milions. Per a tot l'any, es passa dels –3.778 milions de dòlars als 5.239 milions.

“Amb un augment dels seus ingressos del 32%, el segment Serveis va tornar a registrar un trimestre excel·lent i hem guanyat una quota significativa tant a Tresoreria i Solucions Comercials com a Serveis de Valors”, ha indicat Fraser. Així mateix, la consellera delegada ha destacat que el segment Mercats “va tenir el millor quart trimestre dels darrers temps, impulsat per un augment del 31% a Renda Fixa”, mentre que Banca i Gestió de Patrimonis “es van veure afectats per les mateixes condicions de mercat a les quals es van enfrontar durant tot l'any”.

“Els nostres negocis de targetes van registrar un creixement dels ingressos de dos dígits per segon trimestre consecutiu, i seguim avançant a les nostres sortides internacionals de consum, tancant cinc vendes fins ara”, ha afegit.

Al llarg del 2022, Citi va tornar més de 7.000 milions de dòlars als seus accionistes. A més, Fraser destaca que la companyia va acabar l'any amb una ràtio de capital CET1 del 13% i un valor comptable tangible per acció de 81,65 dòlars. "Hem dissenyat intencionadament una estratègia que pot beneficiar els nostres accionistes en diferents entorns, i estem en el bon camí per assolir els objectius de rendibilitat a mitjà termini que compartim el Dia de l'Inversor", ha conclòs.

Últimas noticias