BP guanya 5.000 milions durant el trimestre, però la seva recompra d'accions decep

El valor cau amb força al mercat després d'anunciar aquestes xifres

Per

Bolsamania | 02 mai, 2023

La petroliera britànica BP ha donat una de freda i una de calenta al mercat després de publicar els resultats del primer trimestre del 2023. Entre el gener i el març, la companyia va aconseguir un benefici subjacent a costos de reposició, un indicador similar als beneficis nets de les petrolieres nord-americanes, de 4.960 milions de dòlars, notablement per sobre de les expectatives del consens (4.300 milions) i de la dada del quart quadrimestre del 2022 (4.807 milions), encara que per sota dels 6.245 milions aconseguits un any enrere.

D'altra banda, la companyia ha anunciat un programa de recompra d'accions de 1.750 milions de dòlars, alhora que ha assenyalat que el consell d'administració manté el compromís de destinar el 60% del flux de caixa excedent del 2023 a la recompra d'accions. Basant-se en les previsions actuals dels preus del petroli, espera poder fer recompres per valor d'uns 4.000 milions de dòlars a l'any. El 28 d'abril, el grup va completar la recompra d'accions anunciada anteriorment per valor de 2.750 milions de dòlars.

Aquesta recompra ha estat el que no ha convençut els mercats, que esperaven un programa molt més ambiciós per part de la petroliera britànica. Segons Oswald Clint, analista de Bernstein, aquesta dada “causarà certa preocupació i pressionarà les accions”, que en aquests moments cauen per sobre del 5% al mercat. Des del començament d'any, el valor ha repuntat un 14%.

El benefici atribuït als accionistes del grup puja als 8.218 milions de dòlars, xifra que suposa un 31% menys que la dada registrada entre octubre i desembre, quan es va situar als 10.803 milions de dòlars. Fa un any, BP va registrar pèrdues per valor de 20.384 milions de dòlars.

El deute net de la companyia també es va reduir fins als 21.232 milions de dòlars. Aquesta contracció suposa un 0,89% menys que els 21.422 milions de dòlars que devia al tancament del desembre i un 29% menys que els 27.457 milions de deute amb què va tancar al primer trimestre del 2022.

D'altra banda, les despeses de capital van augmentar significativament fins als 3.625 milions de dòlars, un 19% més que els 2.929 milions de dòlars en costos que va registrar fa un any.

“Ha estat un trimestre de bons resultats i resultats estratègics, en què hem continuat centrant-nos en operacions segures i fiables. La nostra estratègia d'empresa energètica integrada continua cobrant impuls, amb la posada en marxa de Mad Dog Fase 2, el nostre acord per adquirir TravelCenters of America i els avenços en els projectes d'hidrogen i CAC al Regne Unit. I, el que és més important, seguim beneficiant els accionistes mitjançant inversions disciplinades, la reducció del deute net i l'augment de les distribucions”, ha indicat Bernard Looney, conseller delegat de la companyia.

Últimas noticias