BNP Paribas aconsegueix al primer trimestre un benefici de 4.435 milions, més del doble

Un augment derivat de l'impacte positiu extraordinari després de la venda de la filial Bank of the West

Per

Bolsamania | 03 mai, 2023

BNP Paribas va aconseguir al primer trimestre un benefici net atribuït de 4.435 milions d'euros, xifra que significa més del doble dels guanys del mateix període de l'any anterior. El banc francès assenyala que aquest augment està derivat de l'impacte positiu extraordinari que li ha suposat la venda de la filial nord-americana Bank of the West.

"BNP Paribas va aconseguir un molt bon exercici al primer trimestre del 2023", ha afirmat el conseller delegat, Jean-Laurent Bonnafé, que assegura que aquests resultats demostren la "solidesa" de l'entitat.

En concret, la venda de Bank of the West a BMO Financial Group ha representat per a BNP Paribas unes plusvàlues de 2.947 milions d'euros.

Deixant de banda moviments excepcionals, el benefici net de l'entitat ha crescut entre el gener i el març un 54%, fins als 2.845 milions d'euros.

La xifra de negoci net va augmentar un 1,4% anual, fins als 12.032 milions d'euros. Mentrestant, els ingressos nets del primer trimestre van assolir els 4.440 milions d'euros, per sobre dels 1.840 milions de l'any anterior.

D'altra banda, BNP Paribas ha confirmat els seus objectius per al 2025, incloent-hi un retorn sobre el capital tangible (ROTE) del voltant del 12% per a aquest any i un creixement anual mitjà en la utilitat neta de més del 9% fins aleshores.

Últimas noticias