BBVA surt de pèrdues i guanya 1.911 milions d'euros fins al juny

Per

Bolsamania | 30 jul, 2021

Actualitzat : 12:39

BBVA ha obtingut un benefici net de 1.911 milions d'euros entre gener i juny de 2021, davant de les pèrdues de 1.157 milions registrades un any abans a causa de les fortes dotacions realitzades per la pandèmia, ha informat avui l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

"El nostre benefici atribuït recurrent va arribar als 1.294 milions d'euros superant els nivells previs a la pandèmia. Aquests resultats s'han aconseguit gràcies a la fortalesa del marge net, que creix un 11%, una evolució excel·lent fins i tot en un entorn normalitzat", ha assenyalat Onur Genç, conseller delegat de BBVA.

Considerant els impactes no recurrents del trimestre, que inclouen els resultats de la filial que el banc presidit per Carlos Torres ha venut als Estats Units i els costos de la reestructuració a Espanya, el benefici reportat és de 701 milions d'euros durant el segon trimestre.

Pel que fa al pla de reestructuració a Espanya, BBVA estima que portarà amb si un estalvi de costos d'entorn de 250 milions d'euros bruts l'any a partir de 2022.

En concret, en relació al procés de reestructuració a Espanya, l'acord es va signar amb la representació legal dels treballadors el passat 8 de juny, s'han registrat durant els resultats del segon trimestre costos nets per import de 696 milions d'euros.

"Seguim avançant amb un bon ritme en àrees clau de la nostra estratègia. Hem duplicat el nostre compromís de finançament sostenible fins a l'any 2025. I en transformació digital, hem aconseguit un rècord històric en captació de clients per canals digitals. Aquests clients han crescut un 45 %", ha afegit Genç en un comunicat.

Excloent-ne els impactes no recurrents dels resultats de la venda de BBVA USA i els costos nets del pla de reestructuració a Espanya, l'entitat va obtenir un benefici de 2.327 milions d'euros, un 146% superior a la corresponent al primer semestre del 2020 (+183% a tipus de canvi constants).

Últimas noticias