Audax guanya 2,7 milions al primer semestre enfront de les pèrdues de fa un any

Els ingressos del període creixen un 91% a causa de l'increment de preus

Per

Bolsamania | 30 set, 2022

Audax ha tancat el primer semestre de l'any amb un benefici net de 2,7 milions d'euros enfront de les pèrdues de 4,38 milions de fa un any. Els ingressos per operacions del període van pujar fins als 1.323 milions enfront dels 692 milions del mateix període del 2021 (+91%) a causa principalment de l'increment de preus als mercats on el grup opera.

La companyia ha indicat que davant el "desafiant context" actual, i gràcies a les mesures que va iniciar durant el primer semestre de l'exercici anterior, unit a l'aposta estratègica per la integració vertical entre generació i comercialització d'energia, aquest semestre s'ha incrementat el marge brut un 21% respecte al mateix període de l'exercici anterior, fins als 65 milions.

L'augment en la potència instal·lada del 55% durant el primer semestre del 2022 respecte al mateix període de l'any anterior, ha tingut un efecte directe a l'EBITDA total de la companyia, incrementant-lo un 35% (24,5 milions).

"Malgrat la complexitat de l'exercici, i el lent avenç que encara patim per part d'alguns organismes per a la realització dels tràmits administratius, Audax ha continuat amb les seves operacions en el desenvolupament, la construcció i la posada en marxa del seu portafoli de generació iniciant les obres de 19 MW fotovoltaics. Durant aquest període s'ha continuat amb el pla d'inversió previst en els diferents projectes fotovoltaics de la cartera", ha subratllat la renovable en una presentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Pel que fa a comercialització, el grup continua amb la seva política de reducció de riscos i diversificació de mercats. Així mateix, Audax manté l'estratègia d'una variada segmentació de clients mantenint el focus al sector empresarial, que suposa un 92% del total de la cartera.

Els països on el grup ha completat de manera efectiva la política d'integració vertical (principalment sud d'Europa) són els que s'han adaptat millor a la situació macroeconòmica i han aportat millors resultats en aquest semestre, ha precisat l'empresa durant la presentació.

Últimas noticias