Applus+ cau en borsa malgrat elevar un 68% el benefici operatiu, fins als 127 milions

Els ingressos augmenten un 14%, fins als 1.306 milions

Per

Bolsamania | 26 oct, 2021

La companyia de certificacions Applus+ ha presentat una pujada del 68% en el benefici operatiu dels primers nou mesos de l'any, fins als 127 milions d'euros. Sense comptar les adquisicions realitzades durant aquest període, el benefici operatiu ha pujat un 47%. Tot i aquests resultats, les seves accions lideren les pèrdues al Mercat Continu.

Els ingressos augmenten un 14%, fins als 1.306 milions d'euros, encara que de manera orgànica (sense comptar les adquisicions) els ingressos pugen un 6% del gener al setembre.

El marge del resultat operatiu va ser del 9,7%, mentre que el flux trimestral d'efectiu va ser de 75 milions d'euros, davant els 169 milions registrats durant el mateix període de l'any anterior.

"Aquesta reducció és perquè el 2020 la generació de caixa va ser excepcionalment bona per la reducció del capital circulant. Es preveu que el capital circulant es redueixi durant l'últim trimestre de l'any donant lloc a una bona generació de caixa durant l'últim trimestre" , explica l'empresa.

La ràtio d'endeutament financer (Deute Net/EBITDA) és de 2,8 vegades, amb una liquiditat de 556 milions d'euros. La companyia ha considerat que són uns "bons resultats, amb forta aportació de les adquisicions", i que es troben "en línia per assolir la plena recuperació al proper any".

Applus+ destaca que són "els majors ingressos trimestrals històrics aconseguits pel Grup, superant en un 2% els del mateix trimestre del 2019". A més, afegeix que “el marge del resultat operatiu ha estat de doble dígit per segon trimestre consecutiu”.

La companyia també ha remarcat la “bona generació de caixa i alt nivell de liquiditat, permetent seguir amb la nostra estratègia de creixement i inversions”. En aquest sentit, ha comunicat la compra d'una “nova adquisició a Espanya per a la divisió de Laboratories”.

A més, Applus+ ha confirmat que "es mantenen les perspectives de resultats per a l'exercici 2021" i ha avançat una "actualització del pla estratègic abans de final d'any".

PERSPECTIVES PER AL CONJUNT DE L'ANY

"Per a l'exercici complet, les perspectives, que van ser revisades a l'alça al primer semestre de l'any, es mantenen, sent-ne aquestes d'un creixement dels ingressos orgànics i de les adquisicions realitzades a tipus de canvi constant al voltant del 14-16%, i el marge del resultat operatiu ajustat proper al 10%”, assenyala la companyia.

"A llarg termini, els indicadors estructurals de creixement al mercat d'inspecció, assaig i certificació continuen sent sòlids i, juntament amb l'estratègia de diversificació del portfoli de serveis d'Applus+ cap a negocis amb riscos cíclics més baixos i marges més grans i potencial de creixement, asseguraran un fort creixement d'ingressos i resultat operatiu", ha conclòs el grup.

Últimas noticias