La Sindicatura va comprar 600.000 accions de Popular abans de la Junta

El valor ha caigut després en borsa a prop d'un 20%

Per

Bolsamania | 12 abr, 2017

Banco Popular pateix aquesta setmana en borsa. Una altra vegada. Després de la Junta General d'Accionistes de dilluns ha patit una garrotada a prop del 20% al parquet, la qual cosa ha portat a reduir el seu valor en borsa per sota dels 3.000 milions d'euros. Abans d'això, la Sindicatura d'Accionistes va adquirir 600.000 accions més, segons les dades publicades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Segons aquests registres, entre el 3 i el 10 d'abril (dia de la Junta), la Sindicatura va vendre 50.000 títols i va comprar-ne 600.000. El gruix d'aquesta participació, més de 478.000 accions, les va comprar a un preu unitari de 0,81 euros el 5 d'abril, en contrast amb els 0,65 euros en els quals cotitza aquest dimecres en caure més d'un 1% a mitja sessió.esión.

Es tracta d'un accionista de referència, ja que compta amb una participació del 9,599% al capital del banc. La sindicatura agrupa famílies històriques que tradicionalment han controlat el banc i a nombrosos accionistes minoritaris.

L'entitat es desploma aquesta setmana en borsa després que amb un to sever davant els propietaris del banc el seu president, Emilio Saracho, admetés dilluns que el futur de Popular passa per una altra 'macroampliació' de capital o per una operació de consolidació, ja sigui fusió o venda. Però per això, tractarà de “recuperar la confiança del mercat”, va assegurar.

Mentre, això sí, els 'hedge funds' han aprofitat per augmentar la pressió baixista que s'eleva per sobre del 10% del banc. El més agressiu, Marshall Wace, té ja un 2,4% de l'accionariat apostat contra el valor. També s'han mogut a l'alça Samlyn Capital i Oceanwood Capital Management.

Últimas noticias