L'OPEP i altres països productors es reuneixen el dilluns per intentar estabilitzar el mercat

El petroli intensifica les pujades després de confirmar-se la trobada

Per

Europa Press | 03 abr, 2020

Els membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) celebraran dilluns que ve una reunió per videoconferència amb altres països productors de petroli aliens al càrtel amb la finalitat de discutir les mesures necessàries per estabilitzar els mercats de petroli, segons ha confirmat una de les delegacions convidades.

Després de confirmar-se la data de la reunió, el preu del barril de petroli Brent, de referència a Europa, arribava a pujar fins als 33,05 dòlars, un 10,4% per sobre del tancament d'ahir, mentre que el petroli Texas, de referència als Estats Units, va pujar un 6,7%, fins a tocar els 27 dòlars per unitat.

La reunió, confirmada pel Ministeri d'Energia de l'Azerbaidjan, un dels països convidats a la trobada, es celebrarà així després que ahir el president dels Estats Units, Donald Trump, anunciés que l'Aràbia Saudita i Rússia reduiran la seva producció entre 10 i 15 milions de barrils.

Així mateix, aquest dijous l'Aràbia Saudita va avançar la seva predisposició a reunir-se amb els seus socis de l'OPEP i altres productors per negociar "un acord just" que permeti estabilitzar els mercats.

"Assistiran a la reunió ministres de països OPEP i no-OPEP i es discutirà una nova Declaració de Cooperació", va explicar el Ministeri azerbaidjanès, subratllant que aquesta reunió virtual "tindrà lloc a instàncies de l'Aràbia Saudita, arrel de la intermediació del president dels EUA".

Últimas noticias