Fortes caigudes del petroli, que segueix corregint després dels darrers màxims
El Brent va vorejar la setmana passada els 140 dòlars i el WTI va superar els 130 dòlars
El petroli està caient aquest dilluns un 4%, fet que porta el barril Brent a situar-se als 108,16 dòlars i el West Texas a cotitzar a nivells dels 103,95 dòlars. El cru segueix corregint després de marcar a principis de la setmana passada màxims des del 2008, amb el Brent vorejant els 140 dòlars i el WTI per sobre dels 130 dòlars, després de l'anunci de la prohibició a les importacions de cru russes per part dels Estats Units i Regne Unit.
Alguns analistes ja anticipaven la setmana passada que el tensionament dels preus aniria seguit de caigudes que no trigarien a veure's. De moment, el que segueix dominant és la volatilitat i els moviments bruscs en el marc d'una guerra que no cessa i de la propera decisió de la Reserva Federal, que es coneixerà aquest dimecres.
"El sentiment de risc que està augmentant la gana per la renda variable europea també està reduint la gana dels operadors pel petroli, ja que la tendència baixista sembla que continuarà després del repunt de la setmana passada", indica Victoria Scholar, cap d'inversió d'Interactive Investor.
"Hi ha una sensació d'optimisme davant la possibilitat que les negociacions entre Rússia i Ucraïna s'encaminin cap al progrés, cosa que alleujaria algunes de les preocupacions de subministrament al mercat. A més, el gir cap a l'enduriment monetari de la Fed podria alleujar la demanda, ajudant a restablir una mica més d'equilibri al mercat", afegeix.
Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote, afegeix per la seva banda que és possible que es vegi una nova relaxació dels preus del cru, i recomana vigilar la zona dels 95-100 dòlars per al West Texas.
Tot i així, segueix creient que els riscos continuen inclinant-se a l'alça enmig de les sancions al petroli rus, la limitació de l'oferta dels països de l'OPEP i les notícies que apunten que les negociacions per a un acord nuclear amb l'Iran s'han suspès a "factors externs", com va tuitejar el cap de política exterior de la UE, Josep Borell.