El petroli torna a les pujades després de la caiguda dels inventaris dels EUA

La tensió a l'estret d'Ormuz segueix latent

Per

Bolsamania | 26 jun, 2019

El petroli puja amb ganes aquest dimecres durant una sessió marcada novament per la preocupació a l'Orient Mitjà a la qual ara se suma la caiguda dels inventaris de cru nord-americà. El barril de West Texas, referència als EUA, avança un 2% fins als 59 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, avança un 1,6% fins als 66 dòlars per barril.

"Els preus del petroli s'han vingut amunt després de les últims dades dels EUA en què s'observa una caiguda dels seus inventaris d'or negre", apunten des de Vanguard Markets.

Unes dades que es van publicar aquest dimarts en una setmana més marcada per la tensió entre els EUA i l'Iran, a la vora d'una guerra entre tots dos. "El petroli havia perdut força durant les últimes sessions però l'informe de l'API ha suposat un impuls vigoritzant per a aquesta matèria primera", postil·len en Vanguard.

El president dels EUA, Donald Trump, va amenaçar aquest dimarts al país de l'Orient Mitjà que rebran una reprimenda si tornen a atacar "qualsevol cosa nord-americana" mentre que l'Iran ha qualificat les imminents (i noves) sancions nord-americanes com "una mica de retardats mentals".

Aquest conflicte cobra encara més rellevància tenint en compte que es disputa a l'estret d'Ormuz, regió per la qual circula més del 20% del petroli mundial. En busca de calmar el mercat, el president de la saudita Aramco va prometre als consumidors que la seva companyia pot omplir l'hipotètic buit de cru que es generi en el cas que la tensió vagi a més.

Últimas noticias