Activitat frenètica dels 'curts' en Popular abans que es decideixi el seu futur

Cinc dels baixistes més agressius han modificat la seva posició els últims dies

Per

Bolsamania | 22 mai, 2017

El capital de Banc Popular segueix sent un formiguer de moviments dels fons de cobertura. Els fons de cobertura afinen les seves posicions curtes contra l'entitat que presideix Emilio Saracho abans que ell i el seu equip decideixin el futur del banc.

L'agregat de posicions curtes va disminuir lleument durant les dues setmanes prèvies al 12 de maig fins al 11,73% del capital des del 12,37% anterior, segons l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Va ser el primer descens des del març, tot i que encara segueix sent el segon valor més pressionat a la borsa espanyola després DIA. La inversió baixista supera els 340 milions d'euros.

No obstant això, durant els últims dies els 'curts' han seguit movent-se. De fet, els canvis han provocat que el més agressiu passi a ser Samlyn Capital, amb un 1,73%, que s'incrementa des del 1,6% anterior. El 'hedge fund' novaiorquès ha prosseguit amb l'escalada de la seva aposta contra el banc de Saracho.

Tot el contrari que Marshall Wace, que al març 'va succeir' AQR Capital Management amb la major posició curta, que en va aconseguir el 2,61%, però que durant l'última setmana ha disminuït des de l'1,81% a l’1,71 %. També l’AQR mateix ha realitzat un moviment en la mateixa direcció. En aquest cas, continua amb el descens progressiu que va iniciar al gener, abans que Saracho prengués les regnes. El fons de Connecticut ha passat de tenir més del 3% del capital apostat contra l'evolució de les accions fins al 0,89%, una dècima menys que fa una setmana.

Samlyn Capital no és l'únic 'hedge fund' que eleva la pressió en Popular. Oceanwood Capital Management que té una participació del 10,601% en Liberbank però que en l'entitat de Saracho està present amb una visió totalment contrària. El fons nord-americà, famós per participar en el comitè de fallides per Europa de Lehman Brothers, ha augmentat la seva posició des de l’1% fins a l’1,12%.

Oxford Asset Management, per la seva banda, ha disminuït la seva posició baixista des del 0,6% fins al 0,59%. Una tímida retallada que va en la línia que ha adoptat el 'hedge fund' britànic amb Banc Popular durant els últims mesos.

Banc Popular cau aquest dilluns més d'un 3% després de disparar-se un 9,94% divendres. En l'acumulat del 2017 perd un 24%. Els títols fluctuen amb una alta volatilitat durant les últimes setmanes amb els rumors sobre el seu futur que apunten a una operació amb una altra entitat espanyola. Ja a l'abril Saracho va reconèixer durant la junta ordinària d'accionistes que estan "curts de capital" i que el futur passa per una ampliació o una venda.

Últimas noticias