L’IBEX transmet bones sensacions després de pujar un 0,46%, fins a 8.861 punts

Després de pujar més d’un 3% durant la jornada d’ahir dimecres

Per

Bolsamania | 14 abr, 2016

Actualitzat : 18:01

Guanys moderats per a l'IBEX, que puja un 0,46%, fins a 8.861,50 punts. Després de disparar-se més d'un 3% durant la jornada d’ahir dimecres gràcies a les enormes pujades dels bancs, el selectiu espanyol ha viscut una sessió més tranquil·la. «Són evidents dues coses: en primer lloc, la borsa reflecteix creixement econòmic; la seva revaloració a mitjà i llarg termini, per tant, és el millor indicador de la millora econòmica, més enllà de l'existència de cicles, i en segon lloc, els cicles existeixen, i sobretot en la part recessiva generen dubtes i incerteses que beneficien actius com l'or».

És la visió de mercat de José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya. «En definitiva, les borses es beneficien de la certesa, mentre que l'or es beneficia de la incertesa. Dimarts l’FMI va avançar un escenari econòmic de creixement mundial feble. Però el que és més important: va advertir que podríem estar entrant en un escenari de creixement i inflació baix, amb tipus d'interès nuls i política monetària expansiva portada a nivells extrems. No, no és un escenari positiu per a la borsa. Sí que ho podria ser, al meu entendre, per a altres actius, com és el cas de l'or».

Campuzano assenyala que «és cert: es tracta només d'un advertiment. El risc és evident; la seva materialització, en termes de preu del mercat, també ho és. I al meu entendre els preus de les borses, no excessivament alts (i molt baixos en termes de rendibilitats del deute, públic i crèdit), ja ho estan reflectint. En definitiva, encara esperem que les borses mundials tinguin un bon comportament en els propers mesos. Però no de manera regular, com tampoc no ha passat fins ara».

ECONOMIA: ADVERTIMENT DEL BANC D'ANGLATERRA

El Banc d'Anglaterra ha decidit per unanimitat mantenir els tipus d'interès de referència en el mínim històric del 0,5%, nivell en el qual ja fa set anys que es troben. Així mateix, ha avisat dels riscos que suposaria la sortida del Regne Unit de la Unió Europea per a la seva economia.

«Hi ha alguns indicis que la incertesa relacionada amb el referèndum ha començat a pesar en certes àrees d'activitat, ja que algunes decisions, incloent-hi despeses de capital i transaccions de propietats comercials, s'estan ajornant. Això podria conduir a un cert debilitament del creixement durant la primera meitat de l'any», ha assenyalat el banc central britànic.

EMPRESES: RESULTATS DE BANCS IMPORTANTS ALS EUA

El benefici de Wells Fargo, el quart banc més gran dels Estats Units per actius, es va reduir durant el primer trimestre de l'any a causa dels actius relacionats amb els preus del petroli. El banc amb seu a San Francisco va obtenir uns guanys de 5.460 milions de dòlars, la qual cosa suposa 99 centaus per acció. En el mateix període del 2015, l'entitat va aconseguir uns guanys de 5.800 milions de dòlars, o 1,04 dòlars per títol. Els analistes enquestats per MarketWatch esperaven uns guanys de 97 centaus per acció.

Bank of America, el segon banc més gran dels Estats Units per volum d'actius, ha presentat els seus resultats del primer trimestre, amb un benefici de 2.680 milions de dòlars, la qual cosa suposa un descens del 13% respecte al mateix període de l'any anterior, principalment per la caiguda del 22% dels guanys en banca d'inversió. L'entitat ha informat d'un benefici per acció (BPA) de 21 centaus, lluny dels 25 que va obtenir entre el gener i el març de l'any passat, encara que lleugerament per sobre dels 20 centaus pronosticats pel consens d'analistes de Reuters.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: BONES PREVISIONS, PERÒ...

«Malgrat que aquest dijous el selectiu espanyol tanca la sessió sense grans pujades, cal dir que el moviment no és dolent. I no ho és perquè tanca amb lleugers guanys després d'arribar a perdre un 0,88% en el pitjor moment de la sessió. De fet, amb la d'avui serien cinc les sessions consecutives en què ha estat construint mínims i màxims creixents, i així no es cau», explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

«En aquest moment l'IBEX-35 ja no presenta cap resistència important fins a la zona dels màxims del mes de març, de 9.217 punts. Per sobre del nivell de 9.217 punts, en preus de tancament, el proper objectiu de pujada el situem en el buit baixista setmanal i mensual de 9.544 punts. Per sota, per la banda dels suports, el primer el situem en el buit alcista de la sessió d'aquest dimecres, en el nivell de 8.546 punts. Quan encara ens falta per conèixer el tancament d'aquest divendres, el selectiu espanyol acumula una pujada setmanal del 5%.

»Dit això, si hi ha alguna cosa en aquest moment que em genera algun dubte sobre la continuïtat del rebot iniciat aquest dimecres no són sinó els amplis buits alcistes que han deixat, principalment, els índexs europeus. I és que tot i que podem dir que no tots els buits s'emplenen o es tanquen, sí que és cert que la gran majoria ho fan. Això vol dir que hi ha la possibilitat de desfer part del camí fins a emplenar-los totalment o parcialment», conclou aquest expert.

Últimas noticias