Les vendes al detall als EUA pugen un 0,4% l'abril, menys del que s'esperava

El consens anticipava un avanç del 0,7%

Per

Bolsamania | 16 mai, 2023

Les vendes al detall dels Estats Units han pujat un 0,4% a l'abril, fins a 686.100 milions de dòlars, segons les dades publicades aquest dimarts pel Departament de Comerç nord-americà, mentre que el consens esperava una pujada més gran, del 0,7%. L'organisme ha revisat a l'alça la dada del març, que ara mostra un descens del 0,7% després de la caiguda de l'1,0% estimada inicialment.

En termes anuals, les vendes al detall dels EUA van registrar un augment a l'abril de l'1,6%, mentre que les transaccions registrades entre el febrer i l'abril del present curs van donar un creixement del 3,1% respecte al mateix període de l'any passat.

Les vendes del comerç al detall van augmentar un 0,4% des del març del 2023, i un 0,5% en comparació amb l'any passat. Els minoristes que no són botigues van augmentar les operacions en un 8,0% des de l'any passat, mentre que els establiments d'aliments i begudes van registrar un creixement del 9,4% des de l'abril del 2022.

Les vendes al detall excloent-ne els automòbils han pujat a l'abril un 0,4%, mentre que les vendes del grup de control, que incideixen directament en el càlcul del PIB, han augmentat un 0,7%, enfront del creixement nul que esperava el consens.

Els analistes d'Oxford Economics subratllen que "afortunadament per als funcionaris de la Fed tenen un altre mes de dades econòmiques, incloent-hi un altre informe d'ocupació i inflació de l'IPC, publicats abans de la reunió del FOMC del juny per decidir si pujar les taxes d'interès novament".

"Si bé la inflació es manté molt per sobre de l'objectiu del 2%, creiem que els funcionaris de la Fed es mantindran ferms el mes que ve i deixaran que els estàndards de préstecs bancaris més estrictes facin part de la feina per ells", afegeixen.

Des de Pantheon Macroeconomics apunten que "el repunt d'abril a les vendes al detall totals segueix dos mesos consecutius de caiguda, però encara deixa la despesa còmodament per sota del seu pic recent de gener".

"Les vendes al detall nominals cauran a un ritme anualitzat de l'1,1% al segon trimestre si les xifres mensuals no canvien al maig i al juny, per sota de l'augment del 4,8% el primer trimestre", pronostiquen.

Últimas noticias