La Xina alerta als EUA: la guerra comercial perjudicarà els seus treballadors

Les seves "temperamentals" accions comercials perjudicaran els treballadors i agricultors nord-americans en última instància, han avisat

Per

Bolsamania | 21 jun, 2018

El Govern de Xi Jinping no està disposat a enterrar la destral en la contesa comercial que es forja entre la Xina i els EUA. Després de la primera ronda d'imposició d'aranzels i de l'escalada verbal entre el president nord-americà, Donald Trump, i el gegant asiàtic, aquest últim ha seguit escalfant els ànims. Ha deixat clar que les conseqüències d'un conflicte a gran escala es deixaran notar en els treballadors nord-americans.

El Ministeri de Comerç de la Xina ha alertat aquest dijous a les autoritats dels Estats Units que les seves "temperamentals" accions comercials perjudicaran els treballadors i agricultors nord-americans en última instància.

Tot i que Pequín considera que les recents converses en matèria comercial amb Washington han estat positives i constructives, el Govern xinès s'ha vist obligat a prendre mesures davant l'actitud impredictible de Trump, segons ha manifestat el portaveu del ministeri Gao Feng.

En aquest sentit, Gao ha assegurat durant una roda de premsa que actuarà de forma conseqüent per defensar els interessos xinesos i ha insistit que l'unilateralisme nord-americà acabarà perjudicant els seus propis treballadors.

D'altra banda, el portaveu ha destacat que la Xina seguirà mantenint una relació bilateral "normal" amb l'Iran després de la sortida dels Estats Units de l'acord nuclear iranià.

Últimas noticias