Els EUA revisen a l'alça el creixement del PIB del tercer trimestre fins al 2,9%

La primera estimació donava un creixement del 2,6%

Per

Bolsamania | 30 nov, 2022

L'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç dels Estats Units ha revisat a l'alça el creixement anualitzat del PIB per al tercer trimestre, elevant-lo en aquesta segona revisió fins al 2,9%, enfront del 2,6% que havia estimat en primera instància. Segons l'organisme, aquest creixement reflecteix "revisions a l'alça en la despesa de consum i la inversió fixa no residencial, que van ser compensades en part per una revisió a la baixa a la inversió privada en inventaris".

Aquesta revisió, que es basa en dades "més completes que les disponibles per a l'estimació d'avanç emesa al mes passat", destaca també que les importacions "van disminuir més del que s'estimava prèviament", encara que també es va produir un augment de les exportacions, tant en béns com en serveis.

Dins de les exportacions de béns, els principals contribuents a l'augment van ser els subministraments i materials industrials (en particular, els béns no duradors), així com altres exportacions de béns i béns de capital diferents dels automotrius.

Pel que fa a la comercialització exterior de serveis, va estar impulsada per l'augment en viatges i altres serveis empresarials, que principalment inclou serveis financers.

Dins la despesa de consum, un augment en els serveis (liderat per l'atenció de la salut i "altres" serveis) va ser compensat en part per una disminució en els béns (encapçalat pels vehicles de motor i recanvis, així com aliments i begudes).

Pel que fa a la inversió fixa no residencial, els augments en equips i productes de propietat intel·lectual van ser parcialment compensats per una disminució en estructures.

El Departament de Comerç dels Estats Units també assenyala un augment en la despesa dels governs estatals i locals, que va ser impulsat per augments en la compensació dels treballadors d'aquestes administracions i per la inversió en estructures. Per part seva, l'increment en la despesa del govern federal va estar marcat principalment per la partida de Defensa.

Cal recordar que el PIB dels EUA va registrar una caiguda del 0,6% entre l'abril i el juny i de l'1,6% entre el gener i el març. A més, l'Índex de Preus del PIB a la segona estimació corresponent al tercer trimestre ha augmentat lleugerament fins al 4,3% des del 4,1% anterior.

Últimas noticias