Pausa al mercat de divises: l'euro espera pla la decisió del BCE

Repeteix als 1,10 dòlars, mentre que la lliura cotitza a la zona dels 1,2 dòlars

Per

Bolsamania | 12 set, 2019

El mercat de divises sembla haver entrat en pausa a l'espera que el Banc Central Europeu (BCE) prengui la paraula aquest dijous. L'euro es manté pràcticament pla i repeteix als 1,1 dòlars, mentre que la lliura cotitza a la zona dels 1,2 dòlars.

Durant la sessió prèvia, l'euro va lliscar enfront de la majoria dels seus rivals i va caure per sota d'un nivell psicològic clau enfront del dòlar nord-americà i "va reflectir un posicionament a la baixa dels mercats davant l'anunci de política monetària" en què el president del BCE, Mario Draghi, s'enfronta a les càmeres per última vegada, després d'un mandat de 8 anys "marcat per la promesa de rescatar l'euro sota qualsevol circumstància", expliquen en Monex, que considera que la divisa comuna europea "enfronta a riscos asimètrics enfront del comunicat de política més important dels últims tres anys".

Les expectatives de l'anunci de la política monetària han provocat una certa debilitat relativa de l'euro, especialment enfront de les divises dels mercats emergents. Quant al seu encreuament amb el dòlar, l'euro va retrocedir la setmana passada "i si es manté per sobre dels 1,10, podria aplanar el camí per tornar a provar els 1,1164. Si la tendència baixista més àmplia continua, podria apuntar cap als 1.09 dòlars", segons CMC Markets.

La volatilitat implícita durant la passada sessió en l'euro/dòlar s'ha disparat al seu nivell més alt des de mitjans de 2018, cosa que reflecteix la incertesa dels inversors sobre l'impacte de l'anunci del BCE en la moneda única, com informen a Reuters. Des de juny, l'euro ha perdut més d'un 3%. D'altra banda, la lliura es manté als 1,23 dòlars i als 0,8947 euros.

No obstant això, la decisió del BCE pot proporcionar "una petita direcció fresca per a l'EUR/USD, almenys a curt termini", asseguren en Rabobank. "Almenys, l'euro podria enfortir-se a curt termini. Dit això, l'especulació que l'economia alemanya està a punt de caure en una recessió tècnica probablement limita la seva capacitat per escalar significativament l'àrea dels 1,10 durant les pròximes setmanes", afegeixen.

Últimas noticias