La Unió Europea regularà les ciptodivisas: "El futur de les finances és digital"

No serà fins a mínim dins d'un any quan hi hagi una llei ferma sobre la taula

Per

Bolsamania | 24 set, 2020

La Unió Europea ha anunciat aquest dijous la primera llei que regularà les criptomonedas. L'objectiu és controlar aquesta nova tecnologia ja que segons apunten des de la Comissió Europea “el futur de les finances és digital” per això és necessari mitigar "qualsevol risc potencial".

Els líders europeus busquen reduir els riscos dels inversors alhora que augmenten la seguretat dels qui emeten aquests actius. Un dels objectius de la nova legislació és que la Unió Europea redueixi la “fragmentació del mercat” en aquest espai, ha explicat el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, a CNBC.

La proposta es produeix després que els Vint-i-set hagin denunciat els riscos que poden tenir això tipus de divises sobretot aquelles de gran abast, com podria ser la Lliura, el projecte de moneda estable de Facebook.

Sobre la 'cripto' de Facebook s'ha pronunciat el vicepresident de l'Executiu comunitari responsable de Serveis Financers, Valdis Dombrovskis. "Hi ha normes especials per a les 'stablecoins', com la Lliura de Facebook. Estaran subjectes a requisits més estrictes. La raó d'això és la vasta grandària potencial que aquests actius poden tenir en termes d'usuaris, la qual cosa podria suposar desafiaments específics per a l'estabilitat financera", ha explicat el letó.

Es tracta d'una legislació complexa pel que no serà fins a mínim d'aquí a un any quan hi hagi una llei ferma sobre la taula, "depenent de la prioritat que li donin tant els estats membres com el Parlament Europeu”, ha matisat Dombrovskis a CNBC.

Últimas noticias