El petroli es desploma: pugen les exportacions de l'OPEP al juny

Les exportacions de petroli de l'OPEP van pujar per segon mes consecutiu al juny fins gairebé els 26 milions de bpd

Per

Bolsamania | 05 jul, 2017

El preu del petroli es desploma un 3% de mitjana després de les dades d'exportacions de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP). El barril de Brent, de referència a Europa, cau un 3,29% fins als 47,98 dòlars, d'altra banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, cedeix un 3,7% fins als 45,32 dòlars.

L'OPEP va exportar 25.920.000 de barrils per dia (bpd) al juny, és a dir, 450.000 barrils per dia més que al maig i 1,9 milions de bpd més que un any abans. Aquestes dades mostren que les exportacions han crescut per segon mes consecutiu.

L'augment de les exportacions es produeix malgrat el límit de l'OPEP per frenar la producció fins al març de 2018 i segueix trepitjant els talons de l'enquesta mensual de producció de l'OPEP.

Tot i les caigudes, els mercats han recuperat més d'un 10% des dels mínims intradiaris recents el 21 de juny. No obstant això, els preus del cru semblen estar 'tancats' per sota dels 50 dòlars per barril. La CNBC va informar la setmana passada que els enviaments de major exportador de petroli, Aràbia Saudita i altres membres de l'OPEP, estaven en alça al juny.

Últimas noticias