El petroli cau un 1% després d'una pujada inesperada dels inventaris als EUA

El cru West Texas cedeix un 1% i el Brent baixa un 1,4%

Per

Bolsamania | 01 ago, 2018

El preu del petroli cau un 1% després que els inventaris setmanals de cru als Estats Units hagin pujat de manera inesperada, segons ha publicat l'Administració d'Informació d'Energia (EIA per les sigles en anglès).

En concret, els inventaris de cru van repuntar en 3,8 milions de barrils la setmana passada, quan el mercat havia pronosticat un descens de gairebé 2,8 milions de barrils. Les pèrdues d'aquest dimecres se sumen a les registrades durant el mes de juliol, ja que el cru West Texas (-1,1%; $ 67,97) va tancar amb caigudes del 7,7% i el Brent (-1,7% ; $ 72,89), del 6,6%.

"L'onada de vendes en el cru va començar el dia d'ahir amb la publicació d'un sondeig elaborat per Reuters sobre la producció dels països de l'OPEC. Aquesta enquesta reflectia un increment dels nivells de bombament fins a un nou màxim anual en el mes de juliol", assenyala Aitor Mendez, analista d'IG.

"La perspectiva que els països del càrtel tornin a inundar el mercat amb petroli alimenten el fantasma de la sobreoferta. De fet, que les últimes pujades dels preus del petroli hagin tornat la rendibilitat als productors d'esquist nord-americans ha encès algunes alarmes", afegeix aquest expert.

No obstant això, cal recordar que l’'or negre' va marcar màxims dels últims anys en gairebé 80 dòlars al mes de maig i a finals de juny, de manera que la correcció de les últimes setmanes és totalment normal des del punt de vista tècnic.

En aquest sentit, "el petroli s'està desplaçant lateralment des de principis de maig, amb un suport a la base del lateral a la zona dels 72 dòlars i resistència a la part alta del canal, això és els 80 dòlars. En teoria el desenllaç, quan acabi de consolidar, hauria de ser de continuïtat de tendència: alcista", assegura José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Encara que el primer senyal de fortalesa passa per ser capaços de superar amb comoditat els 80 dòlars. I per sobre la següent resistència la trobem als 85,60 dòlars (màxims de maig de 2015)", afegeix aquest expert.

Últimas noticias