El FTSE MIB cau davant la possible arribada d'un euroescèptic al Senat

Alberto Bagnai s'oposa a la divisa encara que va reconèixer que "desfer-se’n” serà "costós"

Per

Bolsamania | 21 jun, 2018

Actualitzat : 15:49

El parquet italià es torna a trontollar. El FTSE MIB està caient amb força un 1,4% davant els últims informes que apunten a l'arribada d'Alberto Bagnai, un euroescèptic, per dirigir el Comitè de Finances del Senat.

Les opinions de Bagnai sobre l'euro no són un secret per a ningú. "Desfer de l'euro serà costós", apuntava l'any passat, "tot i que és menys costós que la seva alternativa, que és l'estancament prolongat de l'economia europea i, per tant, de l'economia mundial davant el creixent risc de col·lapse financer".

Alberto Bagnai s'oposa a la divisa encara que va reconèixer que "desfer-se’n" serà "costós"

Una altra de les cites més descriptives sobre la personalitat de Bagnai van ser les paraules que va dedicar a Reuters: "L'objectiu d'equilibrar el pressupost ha destruït la nostra economia.” Bagnai no arribaria sol i l'acompanyaria Claudio Borghi, que encapçalaria el Comitè de Pressupost del Parlament.

Tots dos tindran la potestat de garantir una via ràpida a la legislació governamental i per endarrerir les esmenes de l'oposició. Borghi no ha trigat a demanar l'emissió de bons a curt termini per pagar a les companyies a les quals l'Estat italià deu diners. A més, Borghi i Bagnai són coneguts per les seves reiterades protestes contra les restriccions pressupostàries de la Unió Europea (UE).

La volàtil reacció del mercat reflecteix, almenys parcialment, en la persistent cautela que gira entorn de la coalició de Lliga Nord i el Moviment 5 estrelles, tot i que les seves últimes postures han suavitzat el seu discurs euroescèptic. El bo a 10 anys italià s'ha disparat, a més, fins a 160 punts bàsics. A hores d'ara, l'euro es deprecia un 0,25% respecte al dòlar, fins als 1,1545.

Últimas noticias