Berlín vota a favor d'expropiar habitatges a grans propietaris

El referèndum d'aquest diumenge s'ha saldat amb un 57% a favor de la mesura

Per

Bolsamania | 27 set, 2021

Al costat del seu candidat per a les eleccions federals alemanyes, els berlinesos han votat aquest diumenge un referèndum convocat per una iniciativa ciutadana per expropiar les grans immobiliàries. El resultat s'ha saldat amb un 57% a favor de la mesura i un 38% en contra, segons apunten funcionaris electorals. Per tant, en base a aquest resultat, les grans empreses immobiliàries i comercials de la ciutat es veuran obligades a cedir part dels seus habitatges i una nova empresa pública gestionarà els lloguers.

No obstant això, aquesta votació no és legalment vinculant, encara que sí que servirà com a mesura de pressió per als legisladors de Berlín perquè abordin aquest aspecte que és punt de conflicte en una ciutat que lluita contra la gentrificació i l'augment del preu del lloguer.

Uns 240.000 apartaments, al voltant del 15 per cent de parc d'habitatge berlinès, serien "socialitzats" o posats en mans de la gestió pública si aquesta mesura es posés en marxa.

A canvi, les empreses serien compensades econòmicament amb unes liquidacions que s'estima que puguin assolir els 13.700 milions d'euros.

Últimas noticias