Pressió baixista per a l'euro a mitjà termini després de la decisió de tipus del BCE

Per

Bolsamania | 09 jun, 2022

Actualitzat : 17:40

Moviment d'anada i tornada per en l'euro durant la decisió de tipus d'interès del Banc Central Europeu (BCE) i la roda de premsa posterior de la presidenta de l'organisme Christine Lagarde. Si bé, la moneda europea ha pujat en primera instància fins a màxims intradia i del mes de juny als 1,0770 dòlars, després ha caigut per sota dels 1,07, i no sembla tenir fre de moment (1,065 EUR/USD).

Després de la decisió del BCE de reafirmar una pujada de 25 punts bàsics al juliol i reconèixer un escenari probable de pujada de 50 punts bàsics al setembre, "creiem que la relació risc/recompensa s'ha desplaçat a la baixa per a l'euro/dòlar", diuen els experts de TD Securuties.

Només queden 4 reunions aquest any i el BCE ja s'ha precompromès a fer 25bp i 50bp per a la meitat. La corba reflecteix actualment 140 punts bàsics d'ajust per a finals d'any, "cosa que deixa una opció limitada a partir d'aquí", expliquen. Per tant, "llevat que el BCE es comprometi a fer una pujada de 75 punts bàsics aquest any (molt improbable) o es comprometi a fer dues pujades més de 50 punts bàsics (cosa que pot ser difícil d'emprar, ja que la guerra a Ucraïna es prolonga i crea més condicions macroeconòmiques adverses per a la zona euro)", els experts creuen que les condicions seran adverses per a l'euro.

"Des del punt de vista tàctic, veiem indicis creixents d'un context de risc en les properes setmanes, a mesura que els tipus reals dels EUA i les correlacions de la renda variable disminueixen encara més i el dòlar es desprèn del rendiment relatiu de la renda variable nord-americana", afegeixen. "Aquest és un entorn en què podria haver-hi més resistència del dòlar a molt curt termini, especialment si l'IPC bàsic nord-americà sorprèn a l'alça", conclouen.

El suport més immediat per a la moneda comunitària és als 1,0640 dòlars. Si el perd, Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets, preveu caigudes fins als 1,0530 dòlars.

Últimas noticias