L'euro retrocedeix davant els seus rivals, arrossegat per Deutsche Bank i les borses

L'encreuament posa sota pressió els 1,1120 dòlars, mínim del 31 d'agost

Per

Bolsamania | 30 set, 2016

Actualitzat : 14:07

La incertesa al voltant dels problemes de Deutsche Bank s'ha instal·lat en els mercats financers, amb la majoria de borses perdent al voltant d'un 2% i les accions del banc alemany ancorades en el vermell, amb caigudes d'un 8%. L'euro s'ha vist sota pressió i perd al voltant d'un 0,4% de mitjana contra els seus principals encreuaments.

Així, la moneda única es canvia al voltant dels 1,1180 $, però amenaça importants nivells de suport, ja que ha deixat un mínim en la sessió proper als 1,1160 $. De fet, per a Karen Jones, cap d'anàlisi tècnica de Commerzbank, "mentre es mantingui per sota dels 1,1190 $, està exposat el mínim del 31 d'agost en els 1,1123 $".

Euro/dòlar: mentre es mantingui per sota dels 1,1190 dòlars, està exposat el mínim del 31 d'agost en els 1,1123 dòlars

Si trenca aquest nivell, l'experta explica que podria aturar la seva baixada en "la línia de suport de 7 mesos en 1,0993 $"; després esperen "els mínims de juny i juliol a 1,0952/12 dòlars", indica Jones. No obstant això, analistes del Banc de Tòquio-Mitsubishi UFJ, es mostren tranquils i creuen que "encara que a Europa les preocupacions dels inversors sobre la salut dels bancs europeus han augmentat durant l'última setmana, no esperem que l'euro es debiliti substancialment en el curt termini". Aquests experts veuen l'euro/dòlar amb un biaix neutral i un moviment entre els 1,1100 i els 1,1350 $.

En el cas de virar a l'alça, qualsevol pujada en l'euro/dòlar hauria d'estar limitada per la zona dels 1,1280 $. "Per sobre d'aquest nivell, en preus de tancament, tindríem una petita figura de canvi de tendència, d'implicacions alcistes, que podria projectar el preu cap als màxims d'agost en els 1,1366 $", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Gràfic de l'euro/dòlar

APETIT PEL IEN

L'encreuament que ha presentat majors bandades en la sessió ha estat l'euro/ien. Després d'arribar a un màxim en els 114,13 iens, s'ha girat fortament a la baixa, enmig de la demanda de divises japonesa que susciten els temors al voltant de Deutsche Bank. El paper de la moneda nipona com a valor refugi ha entrat en joc i ha provocat que el ien es dispari més d'un 1%, fins a canviar-se prop dels 112,60 iens per cada euro.

L'euro/ien es mantindrà baixista mentre no aconsegueixi superar la resistència dels 114,20 iens

Analistes de Swissquote indiquen que el suport més proper descansa en els 112,32 iens (mínims del 5 d'agost) i creuen que l'euro/ien es mantindrà a la baixa mentre no aconsegueixi superar la resistència dels 114,20 iens. Contra el dòlar, la divisa nipona s'ha debilitat, després de canviar-se a 100,74 iens per cada bitllet verd.

El preu de la moneda única contra el franc suís es manté al voltant del tancament de dijous i es canvia a 1,0843 francs suïssos, consolidant els guanys de la divisa suïssa, que escalava fins a un màxim de dos mesos contra l'euro.

L'euro/lliura també es tenyeix de vermell en aquest tancament de mes, tot i que roman la tendència de rebot que viu l'encreuament, amb un resistència clau en les 0,8725 lliures. Analistes de Swissquote adverteixen que es troba en un momentum alcista -recuperant-se dels mínims assolits al juny de 2016- que no es trencarà llevat que perdi el suport ubicat a les 0,8591 lliures.

Últimas noticias