L'euro remunta, impulsat per l'increment de la gana pel risc

L'avanç de la divisa s'ha vist frenat per la dada de comandes a fàbrica d'Alemanya

Per

Bolsamania | 04 abr, 2019

Actualitzat : 13:39

L'augment de la gana pel risc que es deriva de l'anticipació de la fi de la guerra comercial entre la Xina i els EUA ha clavat un cop al dòlar, que cau aquest dijous davant tots els seus rivals. La moneda que més profit ha tret d'aquest gir en l'ànim dels operadors és l'euro, que busca repetir els seus màxims setmanals de dimecres.

L'avanç de la divisa europea, que va tocar els 1,1250 dòlars, s'ha vist frenat per la dada de comandes a fàbrica d'Alemanya, que s'han desplomat un 4,2% el febrer. Aquesta dada afegeix més motius de preocupació sobre l'economia de la primera potència europea i entela les recents dades que havien mitigat els temors d'alentiment de l'Eurozona.

Precisament, el pessimisme al voltant del creixement de les potències de l'euro va arrossegar la moneda al seu pitjor canvi des dels mínims del 7 de març, dimarts passat. La divisa va caure breument per sota dels 1,12 dòlars i es va aproximar al seu pitjor canvi de 21 mesos als 1,1170 dòlars.

No obstant això, els experts destaquen que els PMI italians han ofert un respir a la moneda, ja que van enviar "un senyal inequívocament positiu que el país està sortint de la recessió", indiquen des de MUFG Bank. "En contrast, les dades d'Alemanya no deixen de decebre", afegeixen.

Expliquen també aquests experts que la debilitat de l'Eurozona no deixa d'alimentar l'especulació que el Banc Central Europeu (BCE) flexibilitzarà encara més la seva política econòmica. Tota l'atenció virarà cap a la decisió de política monetària de l'entitat de la setmana que ve, quan s'espera que el president del banc central doni detalls sobre els seus plans per mitigar els efectes dels tipus negatius als bancs europeus.

Últimas noticias