L'euro ni s'immuta per l'avanç dels populismes en els comicis europeus

La lliura segueix apuntalada per la dimissió de Theresa May

Per

Bolsamania | 27 mai, 2019

L'euro i la lliura mantenen impuls aquest dilluns, tot i que els comicis a les eleccions europees hagin deixat uns resultats favorables per als partits euroescèptics i al Regne Unit hagi vençut el Partit del Brexit. La moneda europea continua apuntalada per un mercat que descompta retallades de tipus per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la lliura, per la dimissió de la primera ministra britànica, Theresa May.

Després de tocar nous mínims de dos anys al voltant dels 1,1 dòlars dijous passat, la moneda comunitària va rebotar divendres fins a fregar els 1,1220 dòlars aquest dilluns. "Després dels resultats dels PMI de la setmana passada i de l'escalada de la guerra comercial, s'ha disparat la pressió sobre els bancs centrals", escriuen els experts de Danske Bank en una nota per a clients. Això es tradueix en gasolina per a euro "en un moment en què totes les mirades es giren cap a la Fed i anhelen respostes sobre si el banc central anirà o no al rescat", afegeixen.

La moneda comunitària s'ha mantingut en el seu millor canvi en una setmana i mitja, a mesura que els mercats també digereixen els resultats dels comicis al Parlament Europeu. Els partits europeistes seguiran governant Europa encara que, com s'esperava, caldrà una coalició més àmplia per aconseguir tirar endavant les mesures, que es nodrirà de l'auge dels liberals i dels Verds. La nota amarga la posa l'avanç dels euroescèptics, que han reforçat la seva presència a l'Eurocambra, on sumen ara 172 escons, enfront dels 154 seients amb què comptaven fins ara.

Amb tot, la reacció de l'euro suggereix que el mercat encaixa els canvis de poder a la Cambra europea, ja que "indiquen que l'avanç dels populismes i ultradretes és limitat per ara, cosa que hauria de donar suport extra a la divisa comunitària", expliquen els analistes d'FXTM, ja que "envia una esperança en la continuïtat de les polítiques a l'Eurozona".

"Aquests resultats de les eleccions parlamentàries europees no suggereixen que s'estigui esperant un xoc a curt termini per a la política de la zona euro", prossegueixen, tot i la convocatòria d'eleccions a Grècia i de l'amenaça d'un avançament electoral també a Itàlia . "La direcció de l'euro a llarg termini estarà determinada per factors globals com, per exemple, què passarà als Estats Units i la guerra comercial de la Xina", arrodoneixen.

Últimas noticias