L'euro contra el dòlar està a punt per a la Fed, mentre els inversors no perden de vista el ien

El dòlar s'enlaira: oportunitats de compra abans i després de la reunió de la Reserva Federal dels EUA

Per

Bolsamania | 19 set, 2016

Actualitzat : 10:38

La tranquil·litat que havia imperat en l'acció del preu de l'euro/dòlar durant els últims dies va saltar pels aires després de la dada d'inflació dels EUA, quan el dòlar es va disparar davant els seus rivals. En el seu encreuament contra l'euro, la moneda nord-americana va trencar amb força a la baixa l'estret interval que havia consolidat i amb la reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) marcada en vermell a l'agenda, els operadors del mercat de les divises han esperar interessants moviments en la moneda.

El comportament que el bitllet verd va exhibir en el tancament setmanal és, en gran mesura, un reflex del posicionament del mercat davant la imminent decisió sobre política monetària del banc central. No tant perquè hi hagi una pujada de tipus, si no perquè la reunió de setembre servirà a la presidenta de la Fed, Janet Yellen, per preparar els inversors de cara a desembre. Així ho explica Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, que recorda que els futurs de la Fed mostren tan sols un 20% de possibilitats que el canvi en els tipus sigui aquest mes. "Ens quedaríem atònits si el banc central apugés tipus amb els preus de consum en caiguda lliure, el mercat laboral a ralentí i la feble activitat en els sectors manufacturers i de serveis, però sí podríem veure un avanç del que pot passar al desembre", explica Lien.

El dòlar presentarà excel·lents oportunitats de compra abans i després de la reunió del comitè de política monetària de la Fed

"La Fed no perdrà l'oportunitat de recordar als inversors que la pujada de tipus està sobre la taula de cara a finals d'any", assegura l'experta, ja que en aquesta reunió Yellen farà una roda de premsa i el banc central presentarà les seves projeccions econòmiques. Lien afegeix que "com a operadors del mercat de les divises això vol dir que el dòlar presentarà excel·lents oportunitats de compra abans i després de la reunió del comitè de política monetària de la Fed, mentre els inversors s'aferren a la idea que la Fed és l'únic banc central que endurirà la seva política monetària".

EL BOJ FARÀ OMBRA A LA FED

No obstant això, un altre banc central entra en el joc aquesta setmana: el Banc del Japó (BoJ) també mantindrà la seva reunió del mes de setembre de política monetària, exactament els mateixos dies que la Fed. Experts i analistes han advertit que l'autoritat monetària nipona convertirà la política de tipus d'interès negatiu en la peça central de les seves futures accions, però, des de Bloomberg, no esperen que faci aquest pas encara.

De fet, apunten que hi ha poques opcions que es produeixi cap canvi aquest mes, però, tant els experts d'aquest mitjà com Kathy Lien creuen que podria haver-hi alguns canvis operatius al banc central "de comprar menys bons a llarg termini i bons més curt termini ", una cosa lleugerament negativa per al ien. Una altra opció és que el BoJ "podria eliminar la seva línia temporal per aconseguir el seu objectiu d'inflació del 2%", indica Lien. "Tots aquests són canvis menors i els inversors probablement acabaran decebuts i per aquesta raó, podríem veure una major debilitat de la divisa de Japó", assegura l'experta.

L'EURO/DÒLAR PODRIA POSAR A PROVA ELS 1,1000

Així, les coses, cal esperar que l'euro/dòlar present majors pèrdues els pròxims dies, aconseguint el nivell dels 1,1120, tal com indica Michael Hewson, analista de CMC Markets. Tant Hewson com Lien expliquen que la línia de les 200 sessions actuarà com un formidable suport per a l'encreuament que, si es trenca, podria enviar el parell a la zona dels 1,1000.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía coincideix amb aquesta visió ja que "després de les importants caigudes de la sessió d'aquest divendres a l'euro/dòlar es pot dir que ja el tenim cotitzant a les portes del suport més immediat que li confereix l'últim mínim creixent (mínim de reacció) en els 1,11210". "Compte amb perforar-lo, en tancaments, ja que podríem assistir a un ràpid moviment de depreciació de la "moneda única" amb objectiu a la zona dels 1,1030 i per sota d'aquest suport el següent es trobaria en els mínims de juliol a els 1,09520", explica Rodríguez.

"Per dalt, pel costat de les resistències, la més immediata la trobem en els 1,1200 i per sobre els 1,13280", comenta l'analista.

Últimas noticias