L'euro amplia els màxims d'un mes contra el dòlar entre la inflació i la guerra

Els experts comencen a sospesar si el BCE prendrà mesures

Per

Bolsamania | 31 mar, 2022

L'euro amplia aquest dijous el màxim d'un mes davant el dòlar, després de pujar per l'esperança que la guerra a Ucraïna pugui entrar en una nova fase de desescalada, mentre que la caiguda dels preus del petroli va pesar sobre les monedes de les matèries primeres i el ien va reprendre la caiguda. La inflació a la zona euro també està donant raons als alcistes, ja que es comença a sospesar si el Banc Central Europeu (BCE) adoptarà mesures.

L'euro es mou al voltant dels 1,1185 dòlars, "nivell que sembla quedar còmode, en espera d'un estímul que el porti a la zona de 1,1200 en primer terme, i 1,1270, com a objectiu de màxima d'aquest cicle alcista en què ha ingressat", explica Adrián Aquaro, fundador de Trader College. "Les monedes europees, que han estat les més afectades pel conflicte, intenten recuperar posicions amb algunes dificultats, encara que amb més fermesa que les setmanes anteriors", afegeix Aquaro.

L'euro, en concret, posa terra pel mig del 7 de març als 1,0806 dòlars i s'acosta als nivells que es registraven abans de l'inici del conflicte d'Ucraïna, quan cotitzava just per sobre del nivell dels 1,1300 dòlars. "Els participants al mercat han reduït la prima de risc relacionada amb el conflicte d'Ucraïna en resposta als nous avenços converses de pau entre Rússia i Ucraïna", comenten els analistes de MUFG. Un optimisme que es fa evident en el comportament de les monedes dels països emergents aquesta setmana i l'enorme recuperació del ruble fins a nivells de 84,50 rubles per dòlar.

Alhora, "el rebot de l'euro s'ha vist reforçat els últims dies per les expectatives que el BCE es mostri més actiu a l'hora d'endurir la política monetària en resposta als riscos d'inflació a l'alça", afegeix MUFG. Tot i això, els guanys de la moneda comunitària "probablement siguin limitats mentre el BCE es mantingui caut" afirma Commerzbank.

"Fins que no desaparegui el risc d'una crisi energètica i els efectes econòmics considerables derivats de la guerra d'Ucraïna, el BCE probablement dubtarà a comprometre's clarament en la lluita contra la inflació", assenyala l'analista de divises de Commerzbank, Antje Praefcke, en una nota. "Per tant, com a resultat, també passarà un temps abans que l'euro es pugui apreciar de manera sostenible".

Últimas noticias