Les borses asiàtiques cauen per la renovada incertesa política

La Xina estudia reemplaçar la governadora d'Hong Kong

Per

Bolsamania | 23 oct, 2019

Els mercats asiàtics han acabat en vermell gairebé íntegrament aquest dimecres enmig d'una nova incertesa sobre Brexit i Hong Kong.

Dimarts, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va guanyar el suport del Parlament sobre l'essència del seu acord de sortida, però va perdre una votació clau sobre el seu calendari, un resultat que l'apropa més al seu objectiu de treure el seu país de la Unió Europea, però ho garanteix efectivament no succeirà en la data programada del 31 d'octubre.

Dimarts a la nit, el Financial Times va informar que la Xina està preparant plans per reemplaçar l'assetjada administradora de Hong Kong, Carrie Lam, el govern de la qual ha estat objecte de protestes massives en favor de la democràcia durant cinc mesos. L'informe diu que podria haver-hi un nou administrador per març.

L'índex HSI Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 1%, mentre que el compost de Xangai (-0,43%) i el compost de Shenzhen (-0,79%) han acabat amb caigudes. El Nikkei del Japó ha acabat avançant un 0,34%, mentre que el Kospi de Corea del Sud ha caigut un -0,39%. Els índexs de referència a Taiwan (-0,28%) Singapur i Malàisia (-0,47%) han baixat i Indonèsia (+0,22%) ha pujat, igual que l'ASX 200 d'Austràlia (+0,01%).

Últimas noticias