La Xina endureix la seva intervenció en el iuan a costa del paper del mercat

El Banc Popular de la Xina minimitza la importància de l'oferta i la demanda sobre els tipus de canvi

Per

Bolsamania | 12 nov, 2018

Actualitzat : 17:46

Malgrat les expectatives que la Xina alliberés la seva moneda, el gegant asiàtic ha retrocedit cinc anys i ha virat cap a una gestió més estricta del iuan. Al seu informe monetari del tercer trimestre, el Banc Popular de la Xina (PBoC per les sigles en anglès) ha eliminat l'al·lusió a les forces del mercat en les seves decisions de política monetària, cosa que apunta a una major intervenció en el tipus de canvi de la moneda.

El banc central ha eliminat la frase, introduïda als seus informes el 2013, en què reconeixia permetre que "l'oferta i la demanda del mercat tinguin un paper més important en la decisió del tipus de canvi" d'una secció sobre tasques futures al seu informe monetari del tercer trimestre. Segons Bloomberg, això significa que els responsables de les polítiques monetàries prendran mesures per garantir que el iuan es mantingui bàsicament estable a nivells raonables i equilibrats, segons l'informe publicat divendres a la nit.

Aquest canvi de redacció va coincidir amb la caiguda del iuan fins a mínims d'una dècada, el cosa va disparar les especulacions que el banc central intervindrà activament en el renminbi per evitar que arribi la fita psicològica de 7 iuans per dòlar, no vista des de la crisi financera mundial. Durant els últims sis mesos, el declivi de la divisa xinesa ha estat del 9%.

Els analistes apunten que aquesta acció del banc central denota que no està còmode amb la brusca depreciació de la moneda i obre la porta a noves mesures per estabilitzar el iuan en lloc de fomentar una major flexibilitat. Experts de BBVA no creuen que "la moneda trenqui el canvi de 7 iuans per dòlar a curt termini".

Últimas noticias