El rebot de l'euro s'apaga per l'alerta del coronavirus a Itàlia

La divisa torna a caure després de la recuperació de divendres

Per

Bolsamania | 24 feb, 2020

La nova alarma sanitària creada per la ràpida propagació del coronavirus fora de la Xina, especialment a Itàlia, on ja hi ha quatre morts i més de 200 afectats, ha provocat una nova reculada en l'euro, que es devalua ràpidament fins als 1,08 dòlars. La divisa compartida es va embarcar el divendres en un rebot, després d'encarar l'anomenat ‘buit de Macron’ (buit alcista de 2017 que no va emplenar del tot), i va marcar els màxims de la setmana als 1,0864 dòlars.

Després d'arribar a mínims de gairebé tres anys en 1,0778 dòlars el dijous, la divisa única, “que en aquests temps apareix com un actiu de risc, no ha aconseguit culminar la seva recuperació de finals de la setmana passada, i cau enfront del ‘bitllet verd’. “El gràfic de 4 hores encara li dóna una oportunitat a la moneda única, encara que la ruptura de 1,0810 dòlars podria canviar el to alcista actual, i apuntar cap a nous mínims durant el dia”, comenta Adrián Aquaro, analista de Trader College.

Ni tan sols la bona dada del clima de negoci a Alemanya, que va millorar inesperadament al febrer, segons les dades de lIFO publicats aquest dilluns, no imprimeix a la moneda comunitària forces renovades. En un altre moment, aquesta dada, que alleuja els temors de recessió a l'economia més gran d'Europa, seria capaç d'abocar gasolina al ral·li.

El ien, un altre actiu que habitualment actua com a refugi, aquesta vegada no es comporta com a tal. La caiguda de la moneda nipona es va veure interrompuda transitòriament a l'inici de les operacions del dia, i si bé sembla més estable que la setmana passada, "el seu preu actual de 111,35 iens no el posiciona en una tendència favorable", explica Aquaro. "Només la fallida de 111,25 iens, 38.2% del ral·li 109.67/112.20, podria donar-li al ien un to alcista més sostenible de cara a les pròximes hores", explica.

Últimas noticias