L'euro es replega després de superar 1,20 dòlars però els experts anticipen més pujades

Les contradiccions del BCE amb el tipus de canvi agiten la divisa

Per

Bolsamania | 02 set, 2020

Més caigudes per a l'euro aquest dimecres, fins a 1,1850 dòlars, que abunda en el seu declivi iniciat poc després de superar els 1,20 dòlars el dimarts per primera vegada en 28 mesos. Les dades d'inflació de l'eurozona, que es van situar en la deflació el mes d'agost, no van ser suficients per dinamitar l'avanç de l'euro respecte de la moneda dels EUA. Van ser les declaracions creuades de certs membres del Banc Central Europeu (BCE) sobre la importància del tipus de canvi per a l'entitat el que va provocar la correcció en l'euro/dòlar.

En una entrevista amb Reuters dilluns, Isabel Schnabel, membre del Consell de Govern del BCE, va restar importància a la pujada del 4% de l'euro enguany, afegint que no la preocupava "massa l'evolució dels tipus de canvi". No obstant això, el seu col·lega Philip Lane la contradeia el dimarts, assenyalant que “el tipus de canvi sí que importa”, amb la consegüent onada de vendes d'euros, ja que després de les paraules del banquer central fan sospitar una guerra de divises amb la Reserva Federal (Fed) i més accions del supervisor europeu.

Si el banc central de la zona euro seguirà els passos de la Fed i obrirà la portes a fixar un objectiu d'inflació asimètric encara s'ha de veure, segons els analistes, que no esperen moviments al setembre. Però molts coincideixen que la pujada de l'euro i la persistentment baixa inflació requereix més estímuls per part de l'institut emissor que presideix Christine Lagarde.

No obstant això, la majoria de casa d'anàlisi suggereixen que l'euro continuarà amb la seva tendència alcista, fins a tal punt que el dòlar té potencial per devaluar-se un 36% més. “És poc probable que la correcció canviï la tendència subjacent del dòlar”, explica Juan Perez, analista de Tempus. “Els operadors cercaran qualsevol excusa per superar els 1,20 dòlars”, afegeix.

Altres experts tampoc no creuen que la deflació per si mateixa sigui suficient per canviar la mar de fons del mercat de les divises, en el qual s'esperen nivells molt més baixos per a l'índex del dòlar. “Mirant la comunicació recent del BCE i la FED, la Fed gaudeix actualment de més credibilitat que el BCE”, explica Stephen Innes, analista d'AxiTrade, i la promesa de més estímuls del banc central estatunidenc garanteix un ‘bitllet verd’ més barat.

L'anàlisi tècnica de l'euro/dòlar indica que “el fet que l'encreuament hagi estat capaç de saltar amb comoditat per sobre del canal baixista de llarg termini és una primera i important senyal de fortalesa que no es pot obviar”, explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. Però “hem d'exigir-li que sigui capaç de confirmar també amb comoditat per sobre de l'últim gran màxim decreixent, els màxims de 2018 de 1,2555 dòlars”, sosté.

Últimas noticias