El dòlar espera el primer informe d'ocupació de 2020 amb signes de fortalesa

L'euro i la lliura esterlina es mantenen febles

Per

Bolsamania | 10 gen, 2020

Contra el pronòstic de les principals cases d'anàlisi, que han augurat que la debilitat del dòlar sigui el tema d'aquest 2020, el 'bitllet verd' arriba a aquest final de setmana amb clars signes de fortalesa. Alguns analistes ja es replantegen les seves previsions i ajornen el declivi del bitllet verd a la segona meitat de l'any. Mentrestant, l'euro i la lliura es mantenen febles.

L'euro ha tocat mínims de 2020 per sota dels 1,11 dòlars, "on ha trobat un suport", indiquen els experts de Sucden Financial. La lliura també es manté feble, està remutant des dels mínims de gairebé dues setmanes de dijous als 1,30 dòlars, tot i que "no hi ha informes que justifiquin el poc interès dels inversors en aquestes monedes", indica Adrián Aquaro, fundador de Trader College.

"La moneda nord-americana torna a ser l'actiu líder, encara enfront de divises de refugi, com el ien i el franc suís", indica Aquaro, que han viscut una gran setmana a causa del recent esclat de tensions entre els Estats Units i l'Iran. Els inversors han acumulat actius refugi com el ien, que va assolir un màxim de tres mesos dimecres. Això té paral·lelismes amb el comportament del mercat durant episodis de preocupació per la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina l'any passat.

Coincideixen els analistes, a més, que el mercat espera una bona dada d'ocupació que podria llavors accelerar el bon moment del dòlar, que "posarà en perill la cota dels 1,1000 dòlars per a l'euro i la zona de 1,3000 dòlars per a la lliura esterlina", arrodoneix Aquaro. El consens espera un increment de 160.000 llocs de treball.

Últimas noticias