El dòlar, a la defensiva després de l'inici del procés d''impeachment' a Trump

L'euro no aconsegueix mantenir-se per sobre dels 1,10 dòlars

Per

Bolsamania | 25 set, 2019

El dòlar ha reaccionat amb caigudes moderades durant la passada matinada a la notícia que el Congrés dels EUA s'iniciarà el procés d'impeachment contra el president Donald Trump. Tot i que la incertesa que genera el judici polític al republicà no és menyspreable, els analistes indiquen que només provocarà soroll a curt termini, per aquest motiu la reacció al mercat de les divises hagi estat poc rellevant.

La moneda dels EUA ha cedit contra l'euro fins als 1,10 dòlars, des d'on s'ha recuperat per la persistent debilitat de la divisa europea, apressada per la galopant crisi econòmica que plana sobre els seus països. Els experts assenyalen que la reacció no ha estat massa exagerada, perquè el procés "durarà mesos", segons Mitsubishi UFJ Trust Bank. "Hi ha hagut cert moviment de fugida del bitllet verd, però s'ha recuperat, amb tot, no són bones notícies per al dòlar", expliquen els analistes d'aquesta entitat.

De fet, la moneda es recupera contra el ien i el franc suís, que durant la nit de dimarts van deixar màxims de dues setmanes pel moviment d'aversió al risc desencadenat als mercats. La lliura, per la seva banda, abandona els 1,25 dòlars i cedeix, pressionada pel que pugui passar amb el Brexit. La Cambra dels Comuns reprèn l'activitat aquest dimecres després que ahir la Justícia britànica considerés "il·legal" el tancament perllongat que havia forçat el primer ministre, Boris Johnson.

El curs més probable dels esdeveniments serà que el país acabi demanant una nova pròrroga a la Unió Europea i es convoquin eleccions, de manera que el procés de divorci s'estendrà fins a inicis de 2020.

Últimas noticias